Judeţ cu judeţ: Bicicliştii din Sfântu Gheorghe vor avea o pistă cu o lungime de 2.600 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bicicliştii din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, vor avea o pistă cu o lungime de 2.600 de metri. Peste 80 de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa vor picheta, astăzi, de la ora 10.00, Prefectura Maramureş. Fântâna arteziană din centrul municipiului Târgovişte, Dâmboviţa, a intrat în renovare.

ALBA. De mâine şi până duminică, pe drumul judeţean Hăpria - Straja va avea loc o nouă ediţie a „Alba Motor Challange”, competiţie organizată de Clubul Sportiv Autosport Fair Play Abrud.

ARAD. În parcarea Expo Arad Internaţional se va desfăşura, de astăzi şi până duminică, o nouă ediţie a Târgului TransportAr. Evenimentul  reuneşte producători de maşini şi accesorii auto din ţară şi străinătate. Biletul de intrare costă doi lei.

ARGEŞ. Piteştenii din cinci blocuri din cartierul Trivale vor rămâne în noaptea aceasta fără apă. Întreruperea este cauzată de efectuarea unor lucrări la punctul termic.

BACĂU. Autorităţile locale vor cheltui 100.000 de lei pentru a organiza, între 26 şi 29 iunie, „Hramul Bacăului“.

BIHOR. Primăria Oradea va primi aproape 36,2 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale pentru un proiect de reabilitare a Cetăţii. Contractul de finanţare va fi semnat astăzi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Tânăra de 25 de ani care a fugit de la Mănăstirea din Salva, în noaptea de duminică spre luni, a fost găsită, ieri, la o familie din localitatea Dumbrava. Alexandra Maria Tănase a fost adusă înapoi la mănăstire.

BOTOŞANI. Serviciul de Ambulanţă şi Spitalul Judeţean „Mavromati“ au probleme în contabilitate, motiv pentru care vor fi verificate în aceste zile de Casa Judeţeană de Asigurări Botoşani.

BRAŞOV. Peste 60 de balerini de la Teatrul Academic de Balet Clasic din Moscova şi Moscow Classical Ballet vor susţine, mâine, la Centrul Cultural „Reduta” spectacolul de balet „Spartacus”. Artiştii vor mai da reprezentaţii şi în Bucureşti (13 iunie), Sibiu (14 iunie), Alexandria (15 iunie) şi Iaşi (16 iunie). Biletele costă între 75 şi 250 de lei.

BRĂILA. Doi tineri de 13 şi 18 ani, Marius Hasanache, respectiv David Piroşcă, au plecat să se scalde în Dunăre şi nu s-au mai întors acasă. David a fost văzut ieri de un grup de tineri când a sărit în apă, lângă nava Mureş, iar Marius a fost văzut ultima dată, marţi, la trecerea BAC de la Stânca. Ei sunt căutaţi de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

BUZĂU. Un accident rutier soldat cu patru răniţi a avut loc, marţi seara, pe Drumul Naţional 85, la 15 kilometri de Râmnicu Sărat. Circulaţia a fost întreruptă două ore.

CARAŞ-SEVERIN. Publicaţiile a opt şcoli din judeţ s-au calificat la faza naţională a concursului de reviste şcolare. Printre acestea sunt şi două reviste editate de şcoli din mediul rural.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile din municipiul Călăraşi au alocat 600.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la patru biserici şi două capele.

CLUJ. Câteva zeci de mămici însoţite de copiii lor cu deficienţe neuro-psiho-motorii au împărţit, ieri, invitaţii în centrul oraşului Cluj-Napoca, pentru spectacolul de caritate ce va avea loc mâine-seară, la ora 19.00, în Sala Casei Universitarilor.

CONSTANŢA. Grădiniţa „Delfinaşul“, din comuna Mihail Kogălniceanu, va fi inaugurată azi, în prezenţa echipelor de constructori militari români şi americani care au lucrat la renovarea clădirii.

COVASNA. Bicicliştii din Sfântu Gheorghe vor avea o pistă cu o lungime de 2.600 de metri, au decis, marţi, autorităţile locale. Pista va fi realizată pe strada Armata Română, pe ruta de la barieră spre Câmpu-Frumos.

DÂMBOVIŢA. De câteva zile, fântâna arteziană din centrul Târgoviştei a intrat în renovare. Edilii promit că, până la sfârşitul verii, localnicii vor avea o arteziană modernă şi iluminată.

DOLJ. Compania de Apă „Oltenia” a anunţat că, din cauza unei avarii la o conductă de distribuţie a apei potabile, craiovenii care locuiesc în cartierul Craioviţa Nouă nu vor avea astăzi apă între orele 10.00 şi 15.00.

GALAŢI. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Foţei de Muncă, în luna mai 403 gălăţeni şi-au pierdut locurile de muncă în urma disponibilizărilor colective de la zece societăţi comerciale.

GIURGIU. Fondurile pentru asigurarea serviciilor medicale, tratamentelor şi medicamentelor în spitalele din judeţ sunt insuficiente şi nu vor putea acoperi necesarul pentru ultimul trimestru al anului, au anunţat ieri specialiştii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

GORJ. Restaurantele, hotelurile şi gara din Târgu-Jiu vor fi verificate de inspectorii mai multor instituţii de control, care vor urmări ca totul să fie pus la punct pentru suporterii timişoreni şi clujeni care vor veni în municipiu pentru finala Cupei României, care va avea loc sâmbătă.

HARGHITA. Agricultura din judeţ este puternic afectată de secetă. Culturile de grâu de pe 5.800 de hectare riscă să fie compromise.

HUNEDOARA. Spitalul de Urgenţă Petroşani şi-a refăcut stocul de ser antiviperinic după ce, în zonele intens circulate din Defileul Jiului, şi-au făcut apariţia viperele.

IALOMIŢA. Rata şomajului la nivelul judeţului a depăşit pragul de 8%. Astfel, 8.763 de ialomiţeni sunt şomeri, doar 3.477 dintre aceştia fiind indemnizaţi.

IAŞI. Şoferii ieşeni din cartierul Păcurari sunt obligaţi, de ieri, să-şi alinieze paralel cu bordura autovehiculele pe care vor să le parcheze în zonă. În caz contrar, maşinile vor fi ridicate.

ILFOV. Un bărbat de 30 de ani, din judeţul Ilfov, dat în urmărire naţională pentru că se sustrăgea unei pedepse cu închisoarea de cinci ani pentru furt, a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni şi încarcerat în Penitenciarul Rahova.

MARAMUREŞ. Peste 80 de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa vor picheta, astăzi, de la ora 10.00, prefectura. Ei vor înainta prefectului o scrisoare cu revendicările pe care le au: stabilitatea locurilor de muncă şi salarii mai mari.

MEHEDINŢI. Muzeul Regiunii Porţilor de Fier a demarat, marţi, un proiect prin care 40 de elevi din Drobeta-Turnu Severin vor participa la Şcoala de Vară „Să redescoperim viaţa romană de la Drobeta”.

MUREŞ. 79 de elevi au absolvit ieri cursurile Grupului Şcolar „Gheorghe Marinescu”, din Târgu-Mureş. Raluca Crăciun, absolventă a specializării Ştiinţele Naturii a fost declarată etalonul generaţiei, cu media 9,70.

NEAMŢ. Localnicii din Piatra Neamţ pot admira la Salonul Auto, care s-a deschis în această dimineaţă la Ştrandul Municipal, monopostul de Formula 1 al echipei Renault. Salonul poate fi vizitat până duminică, iar intrarea este liberă.

OLT. Peste 40 de formaţii de căluşari din toată ţara participă la Concursul naţional al copiilor „Căluşul românesc“, care a început ieri la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina. Competiţia se va încheia mâine seară.

PRAHOVA. Ieri a fost redeschis Pavilionul D al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti. La sfârşitul lunii aprilie, acesta fusese afectat de un incendiu.

SATU MARE. Un concurs de vinuri nobile va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.00, la Căminul cultural din localitatea Beltiug. Vor participa producătorii din comună.

SĂLAJ. 30 de firme din domeniul construcţiilor şi amenajărilor interioare participă la cea de-a XVI-a ediţie a „Expo Casa“ care se desfăşoară, până sâmbătă, la Sala Sporturilor din Zalău.

SIBIU. Fluturi exotici, corali şi moluşte au invadat Muzeul de Istorie Naturală, în cadrul expoziţiei „Specii exotice în colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal”, vernisată astăzi. Expoziţia va putea fi vizitată timp de două săptămâni.

SUCEAVA. Cei mai buni elevi suceveni vor fi premiaţi duminică la „Gala olimpicilor“, care se va desfăşura la Sala Polivalentă din cadrul complexului „Conacul domnesc“.

TELEORMAN. Numărul incendiilor în judeţ a ajuns la 220, dublu în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2008. În incendiile de anul acesta au decedat trei persoane, iar valoarea pagubelor materiale a depăşit 2,8 milioane de lei.

TIMIŞ. Pompierii au fost solicitaţi ieri să strângă caramizile care stau să cadă de pe clădirile vechi din centrul Timisoarei. De la începutul anului, cinci persoane au fost rănite de bucăţi desprinse din clădirile vechi, care nu au fost renovate.

TULCEA. Asociaţia Părinţilor din localitatea Jijila organizează, mâine, o serbare în cadrul căreia vor fi premiaţi elevii cu rezultate deosebite la învăţătură. Evenimentul are loc de la ora 18.00, pe platoul din faţa Primăriei.

VASLUI. O treime din elevii Şcolii Generale din comuna Butucăria au fost diagnosticaţi cu oreion în ultimele două luni şi jumătate. Autorităţile au stabilit că este vorba despre un focar şi i-au izolat pe cei 27 de copii bolnavi.

VÂLCEA. Inspectorii de muncă au aplicat, în luna mai, amenzi de peste 450.000 de lei firmelor care angajaseră muncitori fără forme legale.

VRANCEA. Şefii Consiliului Judeţean Vrancea vor să cumpere Gara din Panciu de la Compania de Căi Ferate. Edilii vor să atragă fonduri europene pentru a moderniza gara şi pentru a amenaja în perimetrul ei un centru de agrement.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite