Bian a fost înlocuit la agenţia de şomaj cu o profesoară de franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Bian, fost şef al  ANOFM
Silviu Bian, fost şef al ANOFM

Premierul Emil Boc a numit-o azi la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), pe Elvira Rodica Andronescu, inspector şcolar şi fost consilier judeţean PDL în judeţul Alba.

Astfel, şefia instituţiei rămâne în cercul de influenţă al organizaţiei PDL Alba, cea care l-a propulsat şi pe Silviu Bian, secretarul de stat trimis în judecată pentru mită în formă continuată. Bian este judecat în stare de arest şi riscă 15 ani de puşcărie.

Profesoară de franceză şi inspector şcolar de specialitate, Elvira Rodica Andronescu a absolvit în 2003 cursurile postuniversitare de specializare în insttuţii europene, politici europene şi fonduri europene, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai.

În 2009, Andronescu a candidat fără succes pentru un post de europarlamentar.

Andronescu preşedintele Asociaţiei “Alături de tine” şi membru fondator “Alba – Manche – Împreună”, membru în Ascoiaţia profesorilor de limbă franceză şi preşedinte al Organizaţiei de femei a PDL Alba.

Activitate bogată, venituri pe măsură

Rodica Andronescu a obţinut anul trecut din "activitatea de bază" de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) o sumă totală de 34.356 de lei, plus încă 15.055 de lei, din proiecte pe bani europeni derulate de ISJ.

Alţi 4.946 de lei i-au venit din indemnizaţia de consilier judeţean Alba, plus încă 14.588 de lei ridicaţi pentru prestaţiile de consilier la cabinetul local al europarlamentarului Rareş Niculescu.

Andronescu a concurat pe post cu soţul şi fiul, membri PDL şi ei

Jurnaliştii de la alba24.ro spuneau de curând că "pe listele preliminarii ale PDL Alba s-au aflat iniţial şi Florin Andronescu, soţul Rodicăi Andronescu, dar şi fiul acestora, Tudor Andronescu (...) Potrivit conducerii partidului, aceştia au fost retraşi deoarece nu se putea prezenta la Bucureşti o listă cu mai mulţi membri de familie".

Tudor Andronescu este vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Alba.

Per total, aproape 70.000 de lei, venit anual de bugetar.

PDL joacă politic şefia unei instituţii capitale în vremuri de criză

"Postul de şef al ANOFM aparţine PDL Alba, care a câştigat în trei rânduri de alegeri. Este dreptul nostru de a solicita acest post“, a declarat de curând senatorul PDL Alexandru Pereş.

Şi, iată, meritele politice ale organizaţiei au fost recunoscute naţional, prin numirea unei profesoare la conducerea unei instituţii atât de importante.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat azi un şomaj de 7,3%, o rată decentă pentru o economie în vremuri de criză.

Meritul pentru acest procent relativ mic (faţă de media de 9,8% la nivelul UE-27, sau de cea a unor state precum Spania - 22,8%) nu aparţine guvernanţilor, ci firmelor, conjuncturii etc.

În Europa se anunţă însă recesiune şi o prelungire pe termen necunoscut a crizei euro. Mai mult, ştim că Executivul şi-a propus disponibilizarea a încă 120.000 de bugetari, în 2012.

Ca urmare, este de aşteptat ca şomajul să crească şi reintrarea pe piaţa muncii să devină tot mai dificilă.

De aceea, numirea politică a şefului instituţiei care se ocupă exact de politicile privind piaţa muncii este o mişcare "neinspirată" .


Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite