Rădoi: Berceanu ne va spune mâine dacă apar schimbări care ar putea opri greva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de sindicat al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat astăzi, după ieşirea de la discuţiile cu Radu Berceanu, că greva generală va avea loc începând de mâine şi că ministrul de resort a promis că va anunţa sidicalişti în cazul unor schimbări.

"A rămas că dacă va avea un alt răspuns, ministrul Berceanu ne va anunţa, în cursul după-amiezei de marţi. Greva de la metrou este iminentă. Avem o problemă privind subvenţia, care este, de fapt o problemă a călătorilor, iar dacă Guvernul va diminua subvenţia va trebui să bage mână în buzunarul călătorului, iar călătoria ar putea să ajungă la peste patru lei. Peste tot metrourile sunt subvenţionate de la stat", a spus Rădoi.

Rădoi a subliniat că greva generală de la Metrou nu are nicio legătură politică sau cu alegerile care urmează să aibă loc duminică.

Angajaţii Metrorex vor intra începând de mâine în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de luni cu Radu Berceanu, iar metroul nu va circula între orele 5.00-16.00.

Preşedintele USL Metrou, Ion Rădoi, a declarat pentru NewsIn că peste 300.000 de călători vor fi afectaţi de greva de la metrou.

Circa 200 de angajaţi de la metrou au protestat la Guvern, săptămâna trecută, cerând începerea negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, deoarece acesta a expirat la 1 noiembrie, şi majorări salariale de 23%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite