Benzinăria jefuită, „dormitor“ pentru oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii care anchetează cazul jafului ce a avut loc, marţi-dimineaţă, într-o benzinărie din Satu Mare, au venit, ieri, cu o ipoteză-şoc: un poliţist şi un jandarm dormeau în magazia benzinăriei în timp ce o persoană mascată a intrat, a ameninţat-o pe casieriţă cu un cuţit şi a fugit cu 10.000 de lei.

Mai mult, deşi a fost trezit de strigătele femeii, jandarmul n-a intervenit în conflict. „Jandarmul nu avea arma la el. Numai aşa se explică faptul că a ezitat să intervină în momentul în care a auzit strigătul de ajutor al casieriţei şi a observat că era ameninţată cu cuţitul. Patrula se afla în magazie de la ora 2.00, iar jaful a avut loc la ora 4.30. Sunt două fotolii acolo, pe care se presupune că cei doi ar fi dormit", a declarat Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Procurorul mai arată că individul mascat a stat în apropierea staţiei de carburanţi minute în şir.

„Tot de pe imaginile video se vede cum autorul jafului a stat aproximativ 20 de minute în preajma magazinului, fără să fie luat în seamă de cineva. Cei doi vor fi deferiţi justiţiei pentru cercetări", mai spune prim-procurorul. Poliţistul Ioan Farcău şi jandarmul Adrian Bogdan Prunar sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu. Cei doi au fost audiaţi, ieri, de către superiorii din Poliţie, respectiv, Jandarmerie. „Ancheta internă a fost demarată în urma sesizărilor venite din partea jurnaliştilor, care susţin că patrula nu a intervenit în momentul în care casiera era ameninţată", a declarat Ana Lăpuştea Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite