Cei care derulează proiecte europene vor declara pe propria răspundere că nu au dat şpagă funcţionarilor AMPOSDRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţii pe propria răspundere că nu au acordat mită funcţionarilor de la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) sau Organismele Intermediare Regionale (OIR) şi audienţe în fiecare zi de joi, de la ora 12.00, sunt două dintre măsurile pe care  Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) le-a decis pentru a rezolva problemele din cauza cărora Comis

Declaraţia pe propria răspundere, dată de cei care derulează proiecte europene pe resurse umane, este o măsură antifraudă, şi se referă la posibile foloase necuvenite acordate direct sau indirect funcţionarilor AM POSDRU şi OIR.

Pentru procesarea cererilor de rambursare şi plăţile către beneficiari în termen de 45 de zile, e site-ul autorităţii, wwww.fseromania.ro, se introduce domeniul "Registrul unic al cererilor d erambursare şi al cererilor de prefinanţare".

De asemenea, dela 1 martie, AM POSDRU şi OIR vor acorda audienţe în fiecare zi de joi, de la ora 12.00, pentru cei care au probleme.

Tot de la 1 martie vor funcţiona şi "help deskuri"-le, birourile unde persoanele fizice sau juridice care derulează proiecte pe resurse umane pot cere ajutorul specialiştilor din AM POSDRU şi OIR.

Ministerul Muncii insistă asupra faptului că s-au întrerupt plăţile pe POSDRU, şi nu s-au suspendat. Ultima sintagmă ar însemna blocarea întregului program.

Deocamdată, Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru România, dar AM POSDRU face plăţi în continuare, din banii de la buget.

O situaţie asemănătoare s-a întâmplat anul trecut, când Comisia a întrerupt pentru câteva luni plăţile.

De data aceasta, Ministerul Muncii speră ca toate problemele să fie rezolvate până la jumătatea lui martie, pentru ca plăţile de la Comisie să fie reluate cât mai curând, se spune într-un comunicat al ministerului. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite