Beizadea din Dolj, condamnată cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Berceanu, fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj, a fost condamnat, pe 11 mai, de Tribunalul Dolj la doi ani de închisoare cu suspendare. Berceanu este acuzat de procurorii DIICOT Craiova, că a sustras fraudulos din conturile unor străini aproximativ un milion de euro.

Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj a fost arestat anul trecut în luna martie alături de alte opt persoane. „În urma percheziţiilor care au avut loc la toţi membrii reţelei am găsit recivere de tip DIGI TV, în care aceştia ascundeau aparatura pentru a o trimite în SUA. Odată ajunse acolo dispozitivele erau preluate de alte persoane, după care erau montate pe bancomate pentru copierea datelor cărţilor de credite", a spus Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Craiova.

Anchetatorii au mai stabilit că, într-o singură lună, unul dintre membrii reţelei a făcut 100 de retrageri de numerar, în oraşele Sibiu, Slatina, Caracal, Balş şi Craiova, ridicând 55.300 de lei. După studierea imaginilor surprinse de camerele video, s-a conchis că toate cărţile de credit pe care tânărul le folosise erau eliberate de Romcard SA Istituto Centrale delle Banche di Credito Cooperativo, din Italia.

Fiul şefului Poliţiei de Frontieră Dolj este acuzat de constituirea unui grup infracţional şi falsificarea de instrumente de plată electronice. Sentinţa dată  nu este definitivă şi fi atacată cu apel. Romeo Berceanu, supranumit „Pompierul" a fost angajat ca subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj şi a susţinut mereu în faţa instanţei că este nevinovat. 

Ionişor Berceanu, şeful Poliţiei de Frontieră Dolj, a declarat că nu ştia ce face fiul lui în timpul liber „Dacă ştiam că se ocupă cu aşa ceva, vă daţi seama că nu l-aş fi lăsat în ruptul capului", a spus şeful IJPF Dolj. Romeo Berceanu şi membrii grupului infracţional au cheltuit banii  pe distracţii, iar unii şi-au cumpărat maşini de lux. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite