Bebeluşii de azi au şanse să ajungă la 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşii de azi au şanse să ajungă la 100 de ani
Bebeluşii de azi au şanse să ajungă la 100 de ani

Jumătate dintre bebeluşii născuţi în această perioadă în ţările dezvoltate au şansa să trăiască suficient de mult astfel încât să-şi celebreze centenarul. Chiar dacă starea de sănătate nu se ameliorează în în acelaşi ritm ca în cursul ultimelor două secole, două treimi dintre nou născuţi vor trăi cel puţin 75 de ani, potrivit unui studiu prezentat de AFP.

Studiul realizat de profesorul Kaare Christensen de la Universitatea Odense din Danemarca, arată că în secolul trecut creşterea speranţei de viaţă a fost de aproximativ 30 de ani, în Europa Occidentală, America de Nord şi în Australia, sau chiar puţin mai mare în Japonia, Spania şi Italia.

În urmă cu aproape 50 de ani, doar 15-16% dintre femeile în vârstă de 70 de ani trăiau suficient de mult încât să împlinească 80 de ani. Numărul bărbaţilor care ajungeau la acestă venerabilă vârstă era şi mai scăzut, doar 12%. În 2002, peste jumătate din femeile din Japonia ajungeau la 80 de ani,

Dacă ne bucurâm că am câştigat ceva ani în plus de trăit trebuie să ne gândim şi la implicaţiile economice ale îmbătrânirii populaţiei. Numărul tinerilor este în continuare scădere.

O soluţie pe care o agreează multe state este ridicarea vârstei de pensionare. Dacă persoanele ieşite la pensie lucrează cu jumătate de normă, aşa cum par că îşi doresc cele mai multe dintre ele, acest lucru ar duce la reducerea numărului de ore de muncă pe săptămână în cazul tinerilor şi ar duce la creşterea speranţei de viaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite