Bătrân găsit mort, fără ochi şi fără limbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au scotocit după probe
Oamenii legii au scotocit după probe

Poliţiştii din Timiş au un nou caz extrem de complicat de rezolvat, după ce un bătrân a fost găsit mort, fără ochi şi fără limbă, într‑un canal de irigaţii de lângă comuna Diniaş, în noaptea de miercuri spre joi. Matei Voc (70 de ani), a fost găsit de mai mulţi localnici care se aflau la culesul porumbului.

Trupul neînsufleţit se afla într-un canal, iar la mai mulţi metri distanţă se afla bicicleta omului şi mai multe sacoşe. „Noi am găsit de dimineaţă o bicicletă lângă lanul de porumb. Seara, înainte să plecăm, am văzut că bicicleta nu fusese mişcată deloc. Atunci ne-am dat seama că e ceva ciudat. L-am sunat pe patron, mai ales că noi credeam că bicicleta aparţine unui hoţ de porumb. Ne-am apropiat de canal şi atunci l‑am văzut pe bătrânul mort. Nu-l mai văzusem în viaţa mea", spune Marius Frenţ (48 de ani), cel care a sunat la 112 să anunţe incidentul.

„N-avea niciun motiv să fugă"

Iniţial, oamenii legii au crezut că bătrânul a murit în condiţii naturale, cel mai probabil din cauza vârstei înaintate, însă faptul că-i lipseau ochii şi limba i-a alertat. Rând pe rând, la locul descoperirii macabre au venit criminaliştii, cei de la medicină legală, respectiv un procuror. Specialiştii au stabilit că Matei Voc a murit în urmă cu mai multe zile, dar nu în urma înecului, astfel că poliţiştii trebuie să stabilească cum a ajuns trupul în canalul cu apă. Varianta potrivit căreia cadavrul a fost devorat de animale e puţin probabilă, întrucât trupul mortului era intact.

La locul descoperirii macabre au ajuns şi rudele bătrânului, care spun că acesta nu suferea de deziluzii în dragoste, nu avea probleme psihice, astfel că şi varianta sinuciderii e puţin probabilă. „Bunicul nu a mai dat pe acasă de mai multe zile. Nu avea niciun motiv să fugă de acasă. Nu ducea lipsă de nimic şi nici măcar nu era bolnav", a spus Claudiu Bozgaru (26 de ani), nepotul decedatului. Anchetatorii trebuie să stabilească şi ce căuta bătrânul la mai bine de 30 de kilometri de casă. „Urmează să fie efectuate mai multe analize. Ancheta este condusă de un procuror. În acest moment nu avem o ipoteză clară", a spus Andreea Cinteză, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Morţi dubioase încă neelucidate

Poliţia Timiş are în lucru, de câteva luni, o serie de morţi pentru care nu s-a găsit vreo explicaţie. Singura ipoteză exclusă în cazul lor a fost moartea naturală. Cel mai cunoscut caz este al unui cadavru tranşat, fără organe interne, găsit la groapa de gunoi din Lugoj. Ancheta a fost demarată la începutul anului, dar oamenii legii nu au reuşit să găsească decât câţiva suspecţi, dar împotriva cărora nu au strâns suficient probe.

Citeşte şi blogul jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": AUDIO Când o farsă ajunge o penibilitate. Efectul Buzdugan si Morar

   

image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite