Bătăuşul de pe zebră ia şapte ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Drăgan se află de un an şi jumătate în arest preventiv
Cosmin Drăgan se află de un an şi jumătate în arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova s-au dovedit mai blânzi cu Cosmin Drăgan (23 de ani), cel care l-a ucis în bătaie, în urmă cu doi ani, pe Pavel Rentea (65 de ani) fiindcă traversa prea încet strada.

 Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, Drăgan a primit la Tribunalul Dolj o pedeapsă de opt ani de închisoare, din care doi ani reprezintă o condamnare anterioară pentru furt. Magistraţii de la Curtea de Apel au considerat însă că pedeapsa primită de Cosmin Drăgan este prea aspră şi au micşorat-o. În septembrie, judecătorii instanţei craiovene au decis că bărbatul va primi doar şapte ani de închisoare.

Criminalul avea antecedente

„Ce să mai zic? Suntem în România! Am făcut deja recurs, iar pe data de 8 decembrie se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nimeni nu-l mai poate aduce pe tatăl meu înapoi. A luat viaţa unui om şi trebuie să plătească. Nimeni din familia lui nu ne-a sunat să spună că le pare rău. La ultima înfăţişare de la Tribunal a spus că tatăl meu a vrut să-l lovească cu un pietroi. A început să şi plângă. A jucat teatru", a spus Ionuţ Rentea, fiul bătrânului ucis.

În aprilie 2010, în Vinerea Mare, Pavel Rentea a fost omorât în bătaie de Cosmin Drăgan sub ochii nepoatei în vârstă de 5 ani, pentru că traversa prea încet strada. Ucigaşul a fugit imediat de la faţa locului, însă s-a întors după câteva minute, dar nu pentru a-i acorda victimei primul ajutor, ci pentru că-şi pierduse brăţara.

Cosmin Drăgan, care primise în 2009 o pedeapsă cu suspendare pentru furt, nu a recunoscut că l-a bătut pe Pavel Rentea. Pe imaginile surprinse de camerele video, amplasate în zona Consul din Craiova, se vede clar cum bătrânul este lovit cu pumii sub ochii nepoatei „M-a ameninţat cu o piatră şi am încercat să mă apăr. Mi-a lovit maşina, iar eu m-am dat jos la el să-l calmez. Îmi pare rău c-a murit un om", a spus Drăgan. Tânărul se află, din aprilie 2010, în arest preventiv. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite