Băsescu vrea ca digul din Săuceşti să fie gata până la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu, aflat în vizită la Săuceşti, în judeţul Bacău, pentru a verifica stadiul lucrărilor la digul din localitate, a cerut ca lucrările să fie gata până în iarnă. În Judeţil Neamţ, la Rotunda, şeful statului, a declarat că în scurt timp va ieşi legea exproprierilor şi oamenii vor fi despăgubiţi.

UPDATE Băsescu a inspectat lucrările începute în urmă cu o săptămână la construcţia unui dig la Rotunda , pe o distanţă de opt kilometri. Constructorul digului a reclamat aceleaşi probleme ca şi la Săuceşti, respectiv refuzul localnicilor de a accepta exproprierea.

"Când o să iasă legea exproprierilor, în cel mai scurt timp, oamenii vor primi despăgubiri pentru terenuri", a spus preşedintele.

Întrebat de ziarişti de ce a venit la Săuceşti, Traian Băsescu a răspus că are trei obiective pe care a promis să le urmărească până la finalizare, între acestea se numără digul şi lucrările de canalizare din Săuceşti, relatează Mediafax.

Potrivit directorul Direcţiei Apelor Siret Bacău, Emil Vamanu, există probleme legate de refuzul oamenilor de a accepta exproprierea. Pe de altă parte, reprezentantul firmei care execută lucrarea i-a spus preşedintelui că în Săuceşti vor începe lucrările la canalizare săptămâna viitoare întrucât sunt probleme, pânza freatică fiind prea sus din cauza ploilor.

"Să nu ne prindă primăvara cu un tronson nefăcut", a spus Traian Băsescu.

"Aveţi grijă, mă ţin de lucrarea asta pentru că le-am promis oamenilor în timpul inundaţiilor. Mă ţin de voi", le-a spus preşedintele muncitorilor.

Directorul Direcţiei Apelor Siret Bacău a explicat că în prezent au început lucrările pentru o porţiune de 1,8 kilometri de dig, iar pentru aceste lucrări Ministerul Mediului  a virat jumătate din suma alocată.

"Am găsit un ordin de ministru în care banii pentru construcţia digului erau aprobaţi din decembrie anul trecut şi era vorba despre 18 kilometri de dig", a spus Băsescu.

Preşedintele a mers şi la Bogdan Vodă pentru a verifica lucrările la reţeaua de canalizare. Pentru a verifca cum merg lucrările la diguri, seful statului va merge şi în localităţile Rotunda şi Buruieneşti din judeţul Neamţ, grav afectată de inundaţiile din luna iulie


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite