Barbu nu este mulţumită de absorbţia fondurilor europene, dar este fericită că nu s-au blocat plăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu
Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu

Rata de absorbţie a fondurilor europene acordate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) s-a dublat în ultimele trei luni, însă ministrul Muncii, Sulfina Barbu, spune că ritmul este în continuare nemulţumitor, transmite agenţia Mediafax.

"Sunt perfect conştientă că ritmul în care accesăm banii europeni este departe de a fi mulţumitor. Cu toate acestea, există totuşi şi veşti bune legate de POSDRU. Din septembrie până acum, rata de absorbţie s-a dublat, plăţile nu sunt blocate...", a declarat azi Sulfina Barbu, la o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul activităţii ministerului.

Concret, rata de absorbţie era în septembrie de 2,96%, iar la sfârşitul lui decembrie va fi 5,49%.

Rata va fi de 5,49% doar dacă Ministerul Finanţelor Publice va aproba în totalitate şi va transmite Comisiei Europene (CE) suma de 134,685 de milioane de lei, pe care a “facturat-o” POSDRU.

În momentul de faţă sunt verificate peste 1.200 de cereri de rambursare, în valoare totală de aproximativ 200 milioane euro, iar dacă ele vor fi aprobate, atunci se va putea ajunge la plăţi de aproximativ 2,5 milioane de euro pe zi, în 2012.

“Chiar dacă nu sunt mulţumită de câte fonduri aducem în ţară, este totuşi o veste bună că aceşti bani vin neîntrerupt", a mai spus ministrul, la conferinţa de presă organizată azi.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite