Bani pentru imigranţii necomunitari din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţările din Uniunea Europeană vor primi bani pentru integrarea imigranţilor din ţări din afara Uniunii. Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a primit azi decizia finală a Comisiei Europene de aprobare a Programului “Solidaritatea şi gestionare fluxurilor migratorii”, care se va desfăşura între 2007-2013.

Pentru 2007 au fost alocaţi României peste 760.000 de euro, iar pentru acest an, aproximativ 780.000 de euro.
Banii vor fi gestionaţi de Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale a M.I.R.A şi Oficiul Român pentru Imigrări.

Potenţialii beneficiari sunt ONG-uri şi societăţi care întreprind acţiuni cu scop umanitar, ca de exemplu combaterea traficului de persoane, a discriminării, torturii sau exploatării. Aceste autorităţi şi societăţi vor folosi banii în organizarea de acţiuni de informare pentru imigranţi, de cunoaştere a societăţăii române sau campanii de sensibilizare a românilor.
Cei care vor dori să acceseze aceste fonduri vor participa la licitaţii publice, unde vor îşi vor prezenta proiectele pentru integrarea imigranţilor

Prin acest program Uniunea Europeană vrea să sprijine ţările din UE, care se confrunta cu un flux din ce în ce mai mare de migratori, în mare parte veniţi din Asia.


 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite