Elevii „restanţieri“ la Bacalaureat au dat prima probă scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de toamnă a început pentru cei peste 69.000 de candidaţi cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Oficialii din Educaţie au anunţat că subiectele vor fi accesibile. Liliana Preoteasa, director general pentru învăţământ preuniversitar, spune că elevii vor avea de rezolvat subiecte „la fel de uşoare“ ca-n vară.

Citeşte aici ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisă de limba şi literatura română.

Bacalaureatul va continua marţi, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Săptămâna trecută 47% din elevii care au susţinut proba orală la limba română între 23 şi 24 august au obţinut calificativul „avansat“.Printre cei care s-au prezentat la centrul de examinare din sectorul 5 al Capitalei, de la Liceul „Ion Barbu", se numără şi Cristina Roşu (30 de ani), care a terminat Liceul Viilor, din Bucureşti, în urmă cu 10 ani. Ea nu a acordat atunci prea multă atenţie Bac-ului, pentru că avea deja un job în străinătate. Acum, Cristina este hotărâtă să ia diploma şi să se înscrie la facultate. Tânăra a ieşit emoţionată din sala de examinare, după ce a obţinut calificativul „experimentat". „A fost uşor. Am avut un text informativ şi trebuia să spun care este emiţătorul, perspectiva, ce tip de text este", povesteşte ea.

Liceele care vor avea promovabilitate zero şi după acest examen vor fi luate, însă, în vizorul Inspectoratelor Şcolare. Peste 30% din elevii care au dat Bacul în vară au picat cel mai important examen din viaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite