Bac 2012. Începe proba „internet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi şi până la sfârşitul săptămânii, absolvenţii de liceu susţin proba D a Bacalaureatului - evaluarea competenţelor digitale.

Aproximativ 146.000 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris pentru a susţine această probă, programată în intervalul 18-22 iunie. Elevii trebuie să arate că ştiu să editeze un text şi să creeze o bază de date sau o prezentare, să folosească motoarele de căutare pe internet, să copieze un document şi să îl mute în diverse fişiere, precum şi să răspundă la câteva întrebări de teorie.

Candidaţii au la dispoziţie 90 de minute pentru a rezolva patru subiecte şi pot obţine un punctaj de maximum 100 de puncte: 10 puncte la fiecare dintre primele trei subiecte şi 70 de puncte la cel de-al patrulea. Subiectele I şi IV au caracter preponderent practic, în timp ce subiectele II şi III vizează competenţe de specialitate de natură teoretică. Nu se pică! Probele de evaluare a diferitelor competenţe nu sunt eliminatorii. Pentru a trece, e suficient ca absolvenţii să se prezinte la examen. Chiar şi aşa, 19 elevi au fost prinşi cu fiţuici şi eliminaţi.

Alţi 3.471 au absentat. Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, la prima probă a Bacalaureatului au participat 159.641 elevi. Următorul examen se va desfăşura între 25-27 iunie şi va consta în evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite