Bac cu 10 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În majoritatea judeţelor, promovabilitatea e de peste 80%

Muzică "Dinu Lipatti", din Bucureşti, secţia pian, şi este unul dintre puţinii elevi care au luat nota maximă la examenul de bacalaureat. "Nu reuşesc să realizez... Sunt foarte mulţumită. Toată munca mea a fost răsplătită. Am început de mult timp să mă pregătesc. Acum un an, pe vremea aceasta, eu învăţam. Altfel, n-aş fi reuşit", ne-a spus Adriana. Pentru ea, "o lucrare de 10 este una bine pregătită, cu un aspect îngrijit". Atingerea pianului cu degetele reprezintă pentru eleva de 10 "o formă de comunicare cu ceilalţi. Aşa mă exprim eu, aşa vorbesc, aşa gândesc. Nu concep viaţa fără muzică. Zilnic studiez 3, 4 ore... Cine poate fi compozitorul meu preferat? Nimeni altul decât Mozart...". Adriana Sarău îşi doreşte să reuşească pe plan profesional, să intre la Conservator: "Vreau să ajung un mare muzician, să am concerte... să las ceva în urma mea, să le fac bucurii oamenilor". Dacă ar fi să dea un sfat celor care vin după ea, le-ar spune aşa: "Profitaţi cât mai mult de şcoală! E o mare şansă pe care ne-o dă viaţa!".
În judeţul Alba sunt cinci candidaţi care au promovat bacalaureatul cu media 10, iar în judeţul Iaşi sunt nouă candidaţi cu 10 pe linie. În majoritatea judeţelor, care au centralizat, ieri după-amiază, rezultatele la examenul de bacalaureat, promovabilitatea e de peste 80 la sută. În Alba au promovat 85,31 la sută din candidaţi, în Iaşi - 83,43 la sută, în Bistriţa-Năsăud - peste 82 la sută, în Arad - 83,96 la sută, în Botoşani - în jur de 90 la sută, în Tulcea - 86,16 la sută, în Sălaj - 89,39 la sută, în Mureş - 87,47 la sută. În Olt, promovabilitatea a fost de 68,23 la sută, în Giurgiu şi Călăraşi - în jur de 75 la sută, iar în Braşov - în jur de 70 la sută. În Bucureşti, ieri la ora 15,00 era estimată o promovabilitate de 65%. În Tulcea, Mureş şi Bihor, în jur de 20 la sută din candidaţi au obţinut note peste 9.

Iubita lui Columbeanu - peste 9
Monica Gabor a aflat, ieri, toate notele la examenul de bacalaureat: limba română, proba orală -10, proba scrisă -9.20, franceză -10 (proba orală), engleză - 7.20 (proba scrisă), istorie - 9.50 (proba scrisă), sport - 9.80. Monica este nemulţumită de nota la examenul de limbă engleză, aşa că ieri, după aflarea rezultatelor, era decisă să facă o contestaţie. Media de la bacalaureat a viitoarei soţii a lui Irinel Columbeanu este 9.28.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite