BAC 2012: Baremul probei scrise la limba română!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii la Bacalaureatul de toamnă au înfruntat luni prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română. Varianta extrasă de reprezentanţii Ministerului Educaţiei a fost cea cu numărul trei. Ministerul a publicat recent și baremul probei scrise.

UPDATE 16.50 Ministerul Educației a publicat baremul probei scrise la limba și literatura română.

Vezi aici baremul!

La primul subiect, elevii au avut o poezie de-a lui Mihai Eminescu, "De-or trece ani...". Candidaţii au de rezolvat zece cerinţe, majoritatea având tangenţe cu textul primit.

La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ de 15-30 de rânduri despre "munca eficientă", pornind de la un citat de-a lui Lucian Blaga: "Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da".

La cel de-al treilea subiect, candidaţii trebuie să scrie un eseu în care să analizeze tema şi viziunea despre lume într-un roman studiat.

Fiecare subiect este punctat cu 3 puncte, iar candidaţii primesc un punct din oficiu.

image
image

Marţi are loc proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - va avea loc vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (între orele 16.00 şi 20.00). Acestea vor fi soluţionate în 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în 5 septembrie.

Aproape 100.000 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta, potrivit Ministerul Educaţiei. După proba orală la limba română, 11.000 de candidaţi au fost catalogaţi drept "utilizatori experimentaţi".

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite