Ministrul Educaţiei va stabili cu cât vor fi plătiţi profesorii la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, întâlneşte în această seară cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a stabili cu cât vor vi plătiţi profesorii pentru BAC.

Ministerul Educaţiei a stabilit prin ordin de ministru ca, pentru fiecare lucrare corectată, un profesor să primească 4 lei. Profesorii din comisiile pentru examinarea orală vor primi 2 lei pentru fiecare elev examinat, iar o zi de supraveghere este plătită cu 25 de lei.

Cel mai mult vor primi universitarii preşedinţi ai centrelor de examen şi ai centrelor de evaluare, ale căror indemnizaţii pentru bacalaureat pornesc de la 800 de lei pentru bac, în funcţie de numărul elevilor din centrle pe care le conduc.

"Am fost azi la discuţii la minister, dar nu ne-am înţeles cu reprezentanţii instituţiei. Noi ne gândeam că pentru supraveghere şi corectură ministerul va plăti cel puţin ca anul trecut, dar nu am ajuns la acest acord. Ne vom întâlni cu doamna ministru diseară, după ora 20.30 şi sperăm să înţeleagă că nu poate cere profesorilor învăţământ şi evaluare de calitate la banii ăştia", a precizat, pentru NewsIn, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu.

Reamintim că anul trecut, profesorii evaluatori la examenul de bacalaureat au primit 7,5 lei pentru fiecare lucrare corectată. Cei care au examinat candidaţii la probele orale şi practice au primit câte 4,7 lei pentru fiecare elev evaluat, iar supraveghetorii au primit 64 lei pe zi.

Preşedinţii centrelor de examen şi ai centrelor de evaluare au primit minimum 1.150 lei, în funcţie de numărul de candidaţi de care s-au ocupat.

 Pe de altă parte, ministrul de resort a anunţat ieri că toţi profesorii care vor fi depistaţi că strâng bani de la elevi pentru protocol la examenul de bacalaureat vor fi sancţionaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite