Avem vaccin pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamă cu bebeluşul care nu poate fi vaccinat anti-TBC
Mamă cu bebeluşul care nu poate fi vaccinat anti-TBC

De mai multe luni, medicii se plâng că nu mai au cu ce să-i imunizeze pe micuţi, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a mai cumpărat doze de vaccin. Situaţia s-a rezolvat.

Ministerul Sănătăţii a făcut toate demersurile necesare la compania GlaxoSmithKline pentru furnizarea vaccinului hexavalent.

Produsul va fi furnizat cu o întârziere de două săptămâni faţă de prevederile contractuale. Astfel, după data de 5 octombrie, produsele vor fi livrate de producător, iar Ministerul Sănătăţii le va putea distribui în teritoriu pentru continuarea imunizărilor.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor în vârstă de 2 luni şi 6 luni pentru imunizarea împotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, poliomielita, h.influenzaeb, hepatitic B.

„Listă de aşteptare" pentru alt vaccin

În ceea ce priveşte achiziţia vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea noilor născuţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei bacteriana, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona rapid, prin procedura de negociere directă, o cantitate de vaccin care să asigure necesarul din această perioadă.

Procedura rapidă, care se va finaliza în aproximativ două săptămâni, este necesară deoarece procedura de achiziţie a acestui produs a fost anulată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite