Aurel Cornea: "Problema salarială din învăţământ nu s-a rezolvat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, majorarea salarială pentru profesori, de 11,83%, în două tranşe: 5,5% de la 1 ianuarie 2006 şi 6% de la 1 septembrie. Dascălii nu sunt însă

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, majorarea salarială pentru profesori, de 11,83%, în două tranşe: 5,5% de la 1 ianuarie 2006 şi 6% de la 1 septembrie. Dascălii nu sunt însă mulţumiţi şi ameninţă că, dacă angajamentele guvernanţilor nu vor fi îndeplinite, din vară reiau protestele. "În mod cert, cu această majorare nu s-a rezolvat problema salarială din învăţământ. Din acest punct de vedere, rămânem în continuare o categorie socio-profesională defavorizată şi discriminată. Aşteptăm ca, în conformitate cu acordul semnat cu guvernul, să începem discuţiile unei noi legi a salarizării în învăţământ, prin care să se ajungă la salarii decente.
Dacă în continuare guvernul nu îşi va îndeplini angajamentele asumate, în mod sigur există riscul să ajungem din nou la proteste", a declarat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite