Au început înscrierile la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe fişa de înscriere, elevii trec liceele în ordinea preferinţelor
Pe fişa de înscriere, elevii trec liceele în ordinea preferinţelor

Începând de azi şi până duminică, elevii romi din Bucureşti vor fi repartizaţi deja pe locurile speciale din licee. Pentru restul elevilor, aceasta este abia perioada înscrierilor pentru admitere. Asistaţi de părinţi şi de diriginţi, ei trebuie să completeze fişele cu opţiunile de înscriere.

Note maxime la mate

Pe Smaranda şi Dan, colegi de clasă, i-am găsit în curtea Şcolii nr. 5 din Capitală. Tocmai îşi completaseră fişele de înscriere şi se relaxau pe o bancă, la umbră. Lui Dan i-a ieşit media 9,72 şi vrea la „Vianu". Următoarele opţiuni sunt „Mihai Viteazul", „Lazăr" şi „Sava". Adică cele mai bune licee din Bucureşti. Smaranda, cu media 9,71, vrea mai ales la „Mihai Viteazul", dar pe foaie a mai pus şi „Coşbuc", şi „Haşdeu", tot licee de renume.

supăraţi pe română

La evaluarea naţională au luat amândoi nota 10 la matematică. În ce priveşte româna, sunt cam supăraţi din cauza deciziei ministrului Educaţiei de a puncta şi răspunsul acela greşit.

„Noi am pus amândoi subiectiva. Pentru că ne-a dat asta la teză şi apoi ne-a explicat-o foarte bine şi la clasă. Dar au mai fost şi colegi care au pus totuşi predicativa. Şi nu vă imaginaţi ce nervoşi suntem! Eu de pildă am luat 9, iar un coleg cu predicativa a luat 9,40, dar înainte de repunctare avea 8,80. Nu e corect, pentru că aşa se făcea diferenţa, ne ajuta mai mult la admiterea la liceu. Bine, nu e cazul nostru, noi nu ne facem probleme că nu intrăm la prima opţiune, dar avem colegi care acum nu mai au siguranţa că intră la liceul pe care-l voiau", explică Dan.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat va începe weekendul viitor, pe 14 iulie. Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite