Asociaţia Tăticilor nu este de acord cu reducerea vârstei de pensionare doar în cazul mămicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) consideră neconstituţională şi discriminatorie reducerea vârstei de pensionare a mamelor (cu un an pentru cele care au crescut doi copii şi cu doi ani în cazul celor cu cel puţin trei copii).

Această prevedere a fost acceptată de guvernanţi la ultima întâlnire cu sindicatele pe tema Legii unice a pensiilor şi a fost anunţată săptămâna trecută ca o mare victorie a liderilor celor patru confederaţii participante la discuţii - Cartel Alfa, BNS, CNSLR Frăţia şi CSDR.
Asociaţia Tăticilor a reacţionat prompt, cerându-i premierului Emil Boc fie să retragă această modificare a legii, fie să reducă vârsta de pensionare pentru toţi părinţii, mame sau taţi.
Bogdan Drăghici, preşedintele TATA, nu înţelege cum s-a putut ajunge la o astfel de decizie: “Premierul este jurist de meserie, nu poate face o asemenea eroare. Din cauza acestui articol, legea va fi declarată, cu siguranţă, neconstituţională, fiindcă introduce o inegalitate între cetăţeni şi între părinţi”, spune Drăghici.
Drăghici a vorbit deja cu unii lideri sindicali participanţi la negocierile unde s-a stabilit introducerea unui astfel de articol şi aceştia ar fi recunoscut că reducerea vârstei de pensionare a femeilor pe acest motiv nu este tocmai în regulă: “În jurul mesei unde s-a obţinut această prevedere erau doar bărbaţi, care acceptat astfel că rolul lor ca părinte este secundar celui deţinut de soţiile lor. Chiar şi ei, şefii organizaţiilor sindicale au recunoscut în discuţiile cu mine că prevederea e aberantă!”, susţine Drăghici.
Dincolo de această discriminare, Bogdan Drăghici crede că articolul ar mai păcătui într-un fel: “Asta ar însemna încurajarea unei mentalităţi de tip medieval, în care femeia este responsabilă cu creşterea copilului şi treburile gospodăreşti. Nu cred că e o gândire potrivită acestui secol”, explică Bogdan Drăghici.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite