Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator la Maternitatea Bucur, trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii la maternitate
Copii la maternitate

Procurorii au trimis-o în judecată o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti, penstru vătămare corporală gravă din culpă. Emilia Baron a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, iar nou-născutul a suferit arsuri grave.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti, trasmite Agerpres. În ceea ce priveşte învinuirea care se aduce unităţii medicale, s-a constat că s-au respectat obligaţiile legale în materia controlului, prin verificarea periodică a dispozitivelor medicale aflate în utilizare.

Potrivit Parchetului, în noaptea de 13/14 noiembrie 2009, nou-născutul, în vârstă de trei zile, internat la Secţia de neonatologie a Maternităţii Bucur a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan", a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator, în cursul unei proceduri de fototerapie.

Această procedură a fost realizată de Emilia Baron, asistentă medicală la această secţie, care avea în grijă şi supravegherea incubatoarelor şi raportarea oricărei defecţiuni intervenite în funcţionarea acestora.

Raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză a concluzionat faptul că leziunile traumatice s-au putut produce prin contactul cu un corp supraîncălzit, leziuni asupra cărora s-a intervenit specific chirurgical, în mod repetat, şi au necesitat pentru vindecare 75-80 de zile de îngrijiri medicale, iar viaţa nou-născutului a fost pusă în pericol.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite