Asigurarea facultativă te lasă să-ţi alegi medicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată, românii nu trebuie să achite coplată când merg la medic
Deocamdată, românii nu trebuie să achite coplată când merg la medic

Pacienţii care solicită să fie consultaţi de un anumit medic trebuie să aibă asigurare facultativă pentru a putea plăti aceste servicii medicale.

Vreţi să mergeţi la un medic anume, din ţară sau din străinătate? Dacă da, potrivit noii legi în domeniul sănătăţii puteţi face acest lucru, iar costurile vor fi suportate de asigurarea facultativă pe care trebuie să o faceţi, nu de cea obligatorie.

„ Oamenii vor putea, chiar dacă sunt la societate mutuală sau la furnizor, să meargă la orice unitate medicală. Dar, dacă vreau să mă opereze profesorul X din SUA sau România, plătesc facultativ, de la 1 ianuarie. Nu ştiu până unde va coborî acest pachet de servicii, încă nu am ajuns la calcul", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Dacă până acum, pacientul nu ştia cât trebui să plătească pentru serviciile medicale, noua lege va clarifica acest aspect, mai spune ministrul.

Bonusuri pentru internări puţine

„Fiecare asigurător va pune la dispoziţia pacienţilor un portofoliu de furnizori şi pachetul de servicii facultativ. Preţul la care oferă acest pachet şi dacă-l oferă, precum şi calitatea serviciilor de asigurări, vor fi cunoscute Acum, când un pacient iese din cabinet cu recomandare pentru altă specialitate, nu ştie încotro se duce. Dar, în noul sistem, asigurătorul îi prezintă oferta pe care o are".

Cu noua lege, spitalele care nu vor face internări nejustificate vor primi bonusuri de la firmele de aigurări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite