Arestul lui Nati Meir s-a prelungit cu 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit, astăzi, cu încă 20 de zile, arestarea fostului deputat Nati Meir, într-un dosar în care acesta este acuzat că a înşelat mai multe persoane cu bani falşi.

Decizia nu este definitivă, Nati Meir putând face recurs, relatează Agerpres.

Totodată, procurorii au depus în instanţă o adresă de la Interpol din care reiese că Nati Meir a fost condamnat în ţara de origine, Israel, pentru înşelăciune, tulburarea liniştii publice şi fapte de violenţă.

Nati Meir a fost arestat, în 20 octombrie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Potrivit anchetatorilor, Nati Meir a încheiat, în septembrie, un contract de colaborare cu solistul Adi Minune pentru campania prezidenţială, în valoare de 120.000 de euro. Acesta trebuia să compună un imn şi să participe la zece concerte.

La 13 septembrie, Nati Meir i-a dat lui Marius Dumitru, impresarul lui Adi Minune, un plic cu bani (100 de bancnote de 500 de euro), care reprezentau un avans al contractului, însă i-a impus să nu îl deschidă înainte de 20 septembrie.

Înţelegerea a fost făcută şi în formă scrisă, semnată de ambele părţi, incluzându-se şi o clauză conform căreia, în cazul în care impresarul deschidea plicul înainte de data prevăzută, acesta va avea de plătit suma de 50.000 de euro.

Impresarul a deschis însă plicul în faţa lui Nati Meir şi a constatat că acesta conţinea bancnote false de 500 euro, astfel că a refuzat să primească banii.

Nati Meir l-a chemat pe impresar peste câteva zile şi i-a înmânat o filă CEC, însă când Marius Dumitru a mers la bancă a aflat că fila a fost incorect completată.

O altă persoană înşelată de Nati Meri este omul de afaceri craiovean Ilie Silvian Filoti. El a încheiat cu fostul deputat un contract de împrumut, în valoare de 942.875 de euro cu garanţie bancară. Pentru acest împrumut, Nati Meir a cerut un comision de 70.000 de lei, banii fiind viraţi de omul de afaceri în contul unei firme aparţinând lui Nati Meir. După ce a primit comisionul, Nati Meir i-a dat lui Filoti un plic ce conţinea o primă tranşă a împrumutului - 496 de bancnote false de 500 de euro (248.000 euro în total).


A treia persoană înşelată de Nati Meir este Ştefan Ilinca. Pentru un împrumut de 671.152 de euro, Ştefan Ilinca i-a virat în cont fostului deputat un comision de 52.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite