Arafat: Din cele 68 de persoane care au murit din cauza hipotermiei, 42 au fost găsite în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat duminică seară că din cele 68 de persoane care au murit din cauza hipotermiei, 42 au fost găsite în stradă, iar restul în locuinţe improvizate sau fără încălzire.

Raed Arafat a solicitat autorităţilor locale să aplice măsuri proactive pentru prevenirea deceselor prin hipotermie. El a dat ca exemplu pozitiv cazurile din Bucureşti, unde astfel de incidente au fost mai puţine decât estimările dautorităţile locale deoarece autorităţile locale au identificat persoanele fără adăpost sau care trăiau în condiţii improprii şi le-au transportat la unităţi specializate pentru a primi asistenţă medicală sau socială.

Pe de altă parte, secretarul de stat Mihai Capră a precizat că, la nivel naţional, sunt blocate 83 de drumuri judeţene, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând cu utilaje specifice pentru deszăpezire. De asemenea, 13 localităţi din judeţul Buzău au probleme cu alimentarea cu energie electrică, potrivit Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite