Cine-i vinovat pentru moartea căprioarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) arată că cele 74 de căprioare găsite moarte în judeţul Arad s-au intoxicat cu otravă de şobolani. Până acum, e singurul lucru cert în acest caz, deoarece vina pentru masacrul căprioarelor se pierde în hârtii şi regulamente.

Substanţa toxică a fost răspândită pe terenurile agricole care se învecinează cu Fondul de vânătoare al Ocolului Silvic Chişineu-Criş. Potrivit poliţiştilor, este vorba de 7.500 de hectare de teren agricol care aparţin sătenilor din zonă.

În timp ce poliţia a deschis deja dosare penale pe numele proprietarilor de terenuri pentru modul în care s-a răspândit otrava, administratorii fondurilor de vânătoare continuă să găsească animale moarte. Alte două căprioare otrăvite au fost găsite marţi seara. Asta ridică bilanţul final la 74 de căpriori, patru iepuri, trei fazani, şapte ulii şi patru coţofene. În zona în care au fost găsite căprioarele moarte, poliţiştii au ridicat din câmp sute de pliculeţe cu otravă.

„Laboratorul a stabilit că este vorba despre o substanţă care se găseşte în componenţa produselor pentru combaterea dăunătorilor", a precizat Gheorghe Ban directorul DSV Arad.  „Se fac cercetări pentru distrugere şi pentru o infracţiune la legea pentru protecţia mediului", a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.

Animalele nu erau hrănite şi păzite

Oamenii legii îşi pun întrebări privind modul în care angajaţii fondului de vânătoare au asigurat hrana şi paza căprioarelor şi ce căutau animalele pe câmpurile agricole. Administratorii fondului de vânătoare susţin însă că s-a respectat legea în ceea ce îi priveşte. Potrivit acestora, fondul de vânătoare are un paznic, care se ocupă şi de alimentare, dar şi de măsurile de protecţie împotriva braconierilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite