Panourile anti-beţivi, faimoase în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Năstruşnica idee a primarului din Pecica, judeţul Arad, de a pune indicatoare rutiere cu mesajul „Atenţie! Cetăţeni turmentaţi!”, a ajuns şi în presa internaţională.

Controversatele panouri destinate beţivilor au ajuns subiect de bârfă prin mai toate ziarele din Europa, SUA şi chiar în Asia.

Publicaţii precum Times Online, Sri Lanka News Today, Herald Tribune New Zeeland, The Telegraph sau Fox News au abordat iniţiativa edilului-şef într-o formă mai mult sau mai puţin hazlie.

De pildă, TimesOnline îl citează pe Petru Antal, primarul oraşului Pecica, care încearcă să explice nevoia pentru astfel de avertismente, după ce în titlu susţine că e vorba despre o iniţiativă menită să scadă numărul de accidente.

„Suntem un oraş de frontieră şi avem multe maşini care trec pe aici tot timpul. Dar de asemenea, avem o viaţă de noapte bogată, iar cele două nu se împacă bine. Trebuie să îi avertizăm pe şoferi pentru că pietonilor nu le mai pasă atunci când ajung în stare de ebrietate", relatează cuvintele primarului, ediţia online a Times.

După ce ştirea despre aceste indicatoare a făcut înconjurul României, primarul Petru Antal a schimbat indicatoarele cu altele legale, la cererea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite