Aproape unul din doi români n-a avut nicio mare bucurie anul ăsta, iar trei din patru au plâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7% din populaţia Europei s-a confruntat anul trecut cu o formă de depresie
7% din populaţia Europei s-a confruntat anul trecut cu o formă de depresie

Trei din patru români au plans anul ăsta, iar 40% din ei nu și-au sărbătorit ziua de naștere, potrivit studiului ‘Anul 2011 - între percepțiile românilor, atitudinile față de societate, activitățile lor umane și practicile sociale’, realizat de IRES (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie).

La capitolul inventarul practicilor umane și sociale, respondenții au fost întrebați despre o mulțime de lucruri care țin atât de comportamentul social, dar și de viața personală.

Trei din cinci români au plans, dar studiul nu spune și motivele. Probabil nu au fost lacrimi de fericire, cât timp aproape unul din doi intervievați a declarat că nu a avut niciun motiv de mare bucurie în 2011.

Mulți au sperat însă că anul le va aduce și ceva bun, dovadă că doi din trei au citit horoscopul, cel puțin o dată. 

La biserică au ajuns doar 80% din români, chiar dacă știm că se declară credincioși aproape 98%.

Aproape 60% au recunoscut că nu au făcut deloc sport, 60% nu au cumpărat nici măcar o carte, 62% nu s-au jucat pe computer, doi din trei nu au trimis niciun email, trei din patru și-au petrecut concediul acasă, trei din patru nu și-au cumpărat nicio rochie sau costum, aproape unul din doi n-a fost la un restaurant,unul din patru nu a fost la frizerie sau coafor.

În aceste condiții, este foarte probabil ca nu toți românii din cei 60% care au cântat sau măcar fredonat anul ăsta o melodie au făcut-o de fericire.

Studiul mai spune că intervievații nu așteaptă lucruri mai bune pentru anul viitor, ci dimpotrivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite