Aproape jumătate dintre români au pentru Crăciun un buget sub 400 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de criză, Crăciun de criză pentru români, în condiţiile în care aproximativ jumătate dintre conanţionalii noştri au declarat că au pentru Crăciun un buget sub 400 de lei, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Potrivit sondajului realizat de IRES, 47,7 la sută dintre români şi-au propus să nu cheltuie cu ocazia Crăciunului mai mult de 400 de lei.

De asemenea, 65,8% dintre români susţin că bugetul pentru Crăciun a fost afectat de criza din ultimii ani.

Cui fac românii daruri?


Majoritatea românilor, respectiv 98,7%, oferă cadouri membrilor familiei cu ocazia Crăciunului, 75% dăruiesc ceva şi rudelor mai îndepărtate, 56,2% prietenilor, 35,6% vecinilor şi 25,1% colegilor de birou.

Jumătate dintre români vor opta pentru un brad natural, în timp ce peste 41% dintre repondenţi au spus că bradul de Crăciun pe care îl vor împodobi va fi artificial. 2,3 la sută optează pentru un brad natural, în ghiveci.

De asemenea, din cercetare reiese că 80,6 la sută dintre români vor prepara în acest an un meniu special pentru Crăciun, iar 65 la sută dintre aceştia spun că meniul va cuprinde preparare tradiţionale.

Sondajul făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a fost realizat în perioada 13-15 decembrie 2010, pe 1.178 de persoane, marja de eroare fiind de plus/minus 2,9 la sută.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite