Aproape 200.000 de români au vizitat Bulgaria în iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria a fost vizitată, în iunie, de 193.784 de români, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică din Sofia.

Cea mai mare parte dintre aceştia au vizitat ţara vecina ca să-şi petreacă vacanţa (90.374), 69.547 au fost în tranzit, iar restul au venit în legătură cu serviciul, în vizită sau dintr-un alt motiv neprecizat.

Numărul românilor, care au fost cel mai numeros grup de străini care au vizitat Bulgaria în iunie, a crescut cu 4,9% în comparaţie cu aceeaşi lună a anului precedent, informează Agerpres.

Numărul bulgarilor care au vizitat România în iunie a scăzut cu 46,3% faţă de perioada respectivă din 2009. Abia 7.794 din cei 21.879 de bulgari care au vizitat România au făcut-o ca turişti, restul fiind ori în tranzit, ori în legătură cu serviciul.

Călătoriile bulgarilor în străinătate s-au redus cu peste o treime în comparaţie cu iunie 2009, iar în acelaşi timp numărul străinilor care au vizitat Bulgaria a crescut uşor cu 1,4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Vezi pe adevărul.it versiunea completă a articolului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite