Aproape 800 de salariaţi de la Uzina Mecanică Plopeni au fost trimişi în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 800 de salariaţi de la Uzina Mecanică Plopeni au fost trimişi, marţi, în şomaj, după ce liderii de sindicat s-au întâlnit cu conducerea fabricii şi s-au lovit de refuzul acesteia de

Aproape 800 de salariaţi de la Uzina Mecanică Plopeni au fost trimişi, marţi, în şomaj, după ce liderii de sindicat s-au întâlnit cu conducerea fabricii şi s-au lovit de refuzul acesteia de păstra în uzină 250 de angajaţi, şi nu aproximativ 100, cum se decisese anterior.

"În această dimineaţă, ne-am întâlnit cu conducerea societăţii, într-o ultimă încercare de a-i convinge să mai păstreze în uzină 250 de salariaţi, şi nu 100 cum se decisese anterior", a precizat, marţi, liderul Sindicatului Siteco Plopeni, Mircea Voinea, citat de NewsIn.

Astfel, în fabrică vor mai ramâne 130 de angajaţi la pază şi la inventarierea bunurilor fabricii. Cei 778 de muncitori care au fost disponibilizaţi vor beneficia de 36 de salarii compensatorii. Ultimul lor venit, conform contractului individual de muncă, era de 550 de lei.

Potrivit liderului de sindicat Siteco Plopeni, deşi motivul principal al disponibilizărilor în masă îl constituie lipsa de comenzi, la Uzina Mecanică Plopeni ar fi fost primite comenzi inclusiv săptămâna trecută. "Noi aveam comenzi şi au venit altele, inclusiv săptămâna trecută pentru forjă, pentru piese turnate, pentru galvanizare şi pentru orice făcea uzina. Nu ştiu cine va plăti penalităţi pentru contracte neonorate", a ţinut să precizeze Mircea Voinea.

Societatea de la Plopeni, care fabrica produse de armament, se află de mai mulţi ani în portofoliul AVAS. În 1989, Uzina Mecanică Plopeni avea peste 18.000 de angajaţi. Conducerea societăţii a depus la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova proiectele de concediere colectivă în termenul legal, de 30 de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite