Judeţ cu judeţ: Aproape 2.000 de angajaţi din judeţul Timiş vor fi concediaţi până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Aproape 2.000 de angajaţi din judeţul Timiş vor fi concediaţi până la sfârşitul anului
Judeţ cu judeţ: Aproape 2.000 de angajaţi din judeţul Timiş vor fi concediaţi până la sfârşitul anului

O parte dintre grădiniţele din municipiul Tulcea sunt supraaglomerate, copiii fiind nevoiţi să doarmă câte doi în pat. Nouă localnici din Satu Mare, printre care şi un tânăr de 17 ani, au ajuns, weekendul trecut, în comă alcoolică, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Numărul teleormănenilor diagnosticaţi cu demenţă a ajuns la 240. Aproape 2.000 de angajaţi din judeţul Timiş vor fi concediaţi până la sf

ALBA. Societatea de Transport Public Local Alba Iulia inaugurează, astăzi, zece noi autobuze. Noile autoturisme de culoare roşie sunt dotate cu camere de luat vederi şi au fost achiziţionate cu 1,65 de milioane de lei.

ARAD. Echipa arădeană care a cucerit în această vară vârful Uhuru din Kilimanjaro intenţionează să organizeze o colectă de echipament  pentru a-i ajuta pe ghizii care le-au fost alături în expediţie.

ARGEŞ. Poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii au organizat, ieri, un concurs în rândul minorilor de la Centrul de Copii „Sfinţii Constantin şi Elena” din Piteşti. Zece copii au primit cadouri.

BACĂU. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi le vor explica elevilor, săptămâna aceasta, care sunt riscurile la care se expun în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni.

BIHOR. Târgul de bunuri de larg consum „Varadinum Expo“ va deschide, vineri, la Arena Antonio Alexe din Oradea, seria manifestărilor din cadrul „Toamnei orădene“.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Florin Georgescu (35 de ani), din Bucureşti, care face turul României pe bicicletă a ajuns, ieri, în Bistriţa. Nevăzătorul pedalează alături de cel mai bun prieten al său pe o bicicletă tandem.

BOTOŞANI. Aproximativ o sută de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au protestat, ieri, în faţa prefecturii, pentru că nu şi-au primit salariile de două săptămâni. 

BRAŞOV. La festivalul Oktoberfest, desfăşurat weekendul trecut, s-au consumat peste 30.000 de litri de bere, dublu faţă de cât au anticipat organizatorii.

BRĂILA. Angajatorii brăileni caută, în această perioadă, 17 persoane care să lucreze ca săpători manuali. Până joi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 135 de locuri de muncă în diverse domenii.

BUZĂU.
Direcţia Agricolă Buzău organizează, sâmbătă şi duminică, târgul tradiţional „Toamna Buzoiană“, care va reuni peste 50 de producători agricoli.

CARAŞ-SEVERIN. Peste o mie de tineri din Reşiţa sunt aşteptaţi, mâine, între orele 13.00 - 18.00, să participe la concursurile de biciclete, skate sau role, organizate cu ocazia Zilei Europene fără Maşini. Străzile Republicii şi Progresului vor fi închise circulaţiei autoturismelor.

CĂLĂRAŞI. Din lipsa fondurilor, lucrările la Sala Polivalentă din municipiul Călăraşi se vor încheia abia în a doua parte a anului viitor, deşi termenul de finalizare era noiembrie 2009. Costul total al proiectului se ridică la peste 30 de milioane de lei.

CLUJ. Cei peste 150 de muncitori de la Secţia Cluj a SC Reparaţii Locomotive, care săptămâna trecută au protestat din cauza neplăţii salariilor pe luna august, au reluat ieri greva. Patronii nu le-au virat banii, aşa cum au promis.

CONSTANŢA. Aproape o sută de proiectile de artilerie, grenade şi cartuşe de infanterie au fost distruse, la sfârşitul săptămânii trecute, în poligonul din localitatea Murfatlar. Muniţia a fost adunată din diferite zone ale judeţului în ultimele trei luni.

COVASNA. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, ieri, alocarea a 52.000 de lei pentru sprijinirea bisericilor din localitate, pe timpul iernii. Banii vor fi folosiţi pentru plata facturilor de gaz.

DÂMBOVIŢA. Handbaliştii de la Şcoala „Buică Ionescu“ din Glodeni au cinci titluri naţionale la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, dar nu au o sală de sport în care să se antreneze. Pentru competiţii ei se pregătesc în sălile de sport de la alte şcoli.

DOLJ. Consiliul Judeţean va acorda 350.000 de lei pentru organizarea ediţiei jubiliare a Festivalului - Concurs „Maria Tănase” din Craiova. Acesta va avea loc în perioada 24 - 27 noiembrie.

GALAŢI. Sute de pensionari s-au strâns, ieri, la Casa Judeţeană de Pensii pentru a obţine un bilet în staţiunile de tratament. Cele mai multe solicitări au fost pentru Covasna şi Vatra Dornei.

GIURGIU. Un bărbat în vârstă de 76 de ani, din comuna Slobozia, este cercetat penal pentru omor calificat după ce şi-a omorât concubina în vârstă de 74 de ani, lovind-o în cap cu o rangă.

GORJ. Un nou sens giratoriu va fi construit în Târgu-Jiu. Lucrările vor începe astăzi, în zona Abator, la intersecţia dintre hipermarketul Kaufland şi Piaţa Litovoi. Investiţia se ridică la aproximativ 120.000 de lei.

HARGHITA.
Un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit, ieri, în localitatea Sânsimion, după ce au căzut de la aproximativ şase metri, de pe acoperişul unei hale dezafectate. 

HUNEDOARA. Potrivit datelor înregistrate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în ultimele patru luni, 2.047 de firme au fost declarate inactive.

IALOMIŢA. Lucrările de consolidare a Spitalului de Urgenţă Slobozia vor demara mâine. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 15 milioane de lei. Clădirea a fost clasificată cu grad I de risc seismic.

IAŞI. Reprezentanţii Primăriei au sancţionat, săptămâna trecută, o serie de persoane care şi-au expus marfa în afara spaţiilor comerciale. Au fost aplicate amenzi în valoarea totală de 10.000 de lei. Controalele vor continua şi săptămâna aceasta.

ILFOV. Costel Florin Iftimie (23 de ani), din comuna Nuci, a înjunghiat, sâmbătă noapte, doi tineri în vârstă de 19 şi 21 de ani. Una dintre victime a fost operată, iar agresorul este cercetat în libertate pentru vătămare corporală.

MARAMUREŞ. Băimărenii vor avea, de la 1 octombrie, apă mult mai curată la robinete. La această dată va fi pusă în funcţiune o nouă staţie de tratare a apei. Instalaţia de decantare va face ca apa potabilă să fie mult mai limpede, mai ales după ploile abundente, când aceasta căpătă culoare cafenie. Investiţia de aproape nouă milioane de euro a fost realizată din bani europeni.

MEHEDINŢI. Până miercuri, Parcul Central din Drobeta-Turnu Severin este în curăţenie generală. Zeci de oameni vor uda  gazonul, vor strânge gunoaiele şi vor îngriji florile.

MUREŞ. La Târgu-Mureş va fi amenajat, anul viitor, un centru de zi pentru cei afectaţi de Alzheimer. Lucrările vor fi finanţate din fonduri nerambursabile.

NEAMŢ. 26 de primării din judeţ funcţionează fără autorizaţie din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Inspectorii de la Protecţia Muncii ameninţă cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

OLT. Locuitorii mai multor blocuri din Slatina nu vor avea astăzi curent electric. Astfel, de la ora 8.00 va fi oprită furnizarea energiei electrice la imobilele de pe strada Libertăţii şi strada Trandafirilor.

PRAHOVA. Bulevardul Independenţei din Ploieşti va fi închis circulaţiei autoturismelor, astăzi, între orelele 9.30 şi 12.00. Pe tronsonul dintre Rondul 1 şi Gara de Sud se vor desfăşura manifestări care marchează Săptămâna Europeană a Mobilităţii.

SATU MARE. Nouă sătmăreni, printre care şi un tânăr de 17 ani, au ajuns, weekendul trecut, în comă alcoolică, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Niciunul nu a rămas internat.

SĂLAJ. Administraţia locală din Crasna va finaliza, la sfârşitul lunii octombrie, staţia de compostare a deşeurilor biodegradabile. Investiţia, în valoare de 700.000 de euro, provine din fonduri europene.

SIBIU. În perioada 23 - 25 septembrie, Sibiul va fi gazda conferinţei europene privind Implementarea Legislaţiei de Mediu. La întâlnire vor participa 200 de reprezentanţi ai instituţiilor de mediu din întreaga Europă.

SUCEAVA. 50 de liceeni din Suceava vor vizita, în luna decembrie, Parlamentul European de la Bruxelles, Belgia. Tinerii sunt selectaţi în urma unor concursuri pe teme de interes european.

TELEORMAN. Într-un an, numărul localnicilor diagnosticaţi cu demenţă a crescut cu peste 30%. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate spun că, în judeţ, numărul bolnavilor a ajuns la 240, faţă de 180, anul trecut.

TIMIŞ. Sute de copii vizitează zilnic Grădina Zoologică din Timişoara. Prichindeii petrec ore în şir lângă curtea struţului, care este chiriaş la Zoo de doi ani. Biletul de intrare în parc costă un leu pentru copii şi trei lei pentru adulţi.

TULCEA. O parte dintre grădiniţele din municipiul Tulcea sunt supraaglomerate, copiii fiind nevoiţi să doarmă câte doi în pat, potrivit unui raport al Autorităţii de Sănătate Publică, dat ieri publicităţii.

VASLUI. Aproximativ 40% din puieţii plantaţi, în primăvară, pe 220 de hectare din judeţ, s-au uscat din cauza secetei.

VÂLCEA. Consiliul Judeţean a alocat, ieri, un ajutor financiar de 90.000 de lei Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie. Unitatea are datorii de 3 milioane de lei la utilităţi la furnizorii de medicamente şi alimente.

VRANCEA. Peste 2.000 de elevi din judeţ suferă de subnutriţie, astm bronşic, hipertensiune arterială şi hepatită, spun medicii de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. Dintre aceştia, 341 de copii au boli neuropsihice, iar şapte suferă de diferite tipuri de cancer. Principalele cauze sunt alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi lipsa de comunicare cu părinţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite