Apel national! Romania se indreapta catre o crizei a apei: Ramanem fara apa de calitatea intai. Vezi unde mai avem apa in stare foarte buna!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri de apă cu deşeuri
Cursuri de apă cu deşeuri

La inceputul lunii martie, Econtext a publicat un articol-bomba, in care am aratat cum seaca Romania. Efectiv, cum se reduce suprafata acoperita cu apa a Romanii, cum seaca raurile, lacurile, izvoarele tarii. Multe din aceste ape scad ca urmare a fenomenelor naturale, dar altele dispar din cauza omului.

De fapt, cele mai multe scad din acest motiv. Si se cunosc multe din aceste actiuni care au dus la disparitia unor cursuri de apa.

Iata aici analiza in care am aratat cate rauri, izvoare dispar din fiecare judet al tarii. De altfel, Econtext a realizat si alte analize despre mediul natural al Romaniei (citeste si despre cum mor rezervatiile naturale din Romania sau despre cat e de poluata tara noastra).

Calitatea apei

Dincolo de aceasta analiza despre raurile si izvoarele Romaniei, vom vedea acum alta fata a monedei. Am vorbit despre cantitatea de apa a Romaniei, dar trebuie sa vedem si celalalt parametru: calitatea apei.

Da, acesta este subiectul acestui articol: calitatea apei! Din pacate, apa Romaniei este din ce in mai proasta! Romania mai are putina apa de calitatea intai. Tot mai putina!

Econtext va arata cati kilometri cu rauri cu apa de calitatea intai mai sunt in Romania. Si cum a evoluat numarul acestora in ultimii douazeci de ani. Foarte important: avem in vedere raurile, cat si afluentii lor, tot ce inseamna apa curgatoare.

Iar din cifrele pe care le vom prezenta, ne vom da seama de pericolul in care se afla tara noastra, intrucat aceste rauri, aceste bazine hidrografice, sunt sursa de apa potabila a tarii! Iar ele au disparut cu o viteza uimitoare in ultimii ani.

Citește aici ce râuri, ce bazine hidrografice mai au apă de calitatea întâi:Apel national! Romania se indreapta catre o crizei a apei: Ramanem fara apa de calitatea intai. Vezi unde mai avem apa in stare foarte buna!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite