Angajaţii de la Casa Pensiilor care au majorat greşit indemnizaţiile de revoluţionar, cercetaţi administrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul efectuat la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) confirmă aplicarea unei metode greşite de calcul la ultima creştere a unor indemnizaţii pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori.

De la 1 iulie 2010, indemnizaţiile au fost reduse cu 15 procente, aşa cum prevedea HG prin care se introduceau o serie de măsuri de austeritate.

De la 1 ianuarie 2011, indemnizaţiile au revenit la valoarea de dinaintea tăierii, însă funcţionarii de la CNPP au calculat greşit şi, în loc să adauge 15 procente la suma rezultată după tăierea de criză, le-au pus la valoarea întreagă a indemnizaţiei, adică cea de dinainte de iulie 2010.

Greşeala a fost descoperită de curând, iar autorităţile urmează să stabilească modalitatea prin care vor recupera banii plătiţi în plus. Cel mai probabil, eşalonat.

Eroarea de aplicare a majorării a dus la un debit de 1,82 milioane de lei, care tebuie recuperat în următoarele 36 de luni, spune Corpul de control al ministrului muncii, termen în acre se presciu aceste datorii.

De aceea, Corpul de control anunţă că s-au luat măsuri pentru urgentarea emiterii deciziilor şi monitorizarea situaţiei.

Sumele vor fi recuperate eşalonat, în interiorul termenului de 36 de luni.

În ceea ce-I priveşte pe angajaţi din CNPP vinovaţi de aplicarea greşită a reîntregirii acestor indemnizaţii, “s-a dispus începerea cercetării administrative a celor responsabili, cu privire la nerespectarea atribuţiilor din fişa postului referitoare la emiterea de note tehnice şi instrucţiuni pentru prevederile Legii 285/2010”, spune un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite