Angajări-fantomă pe bani la Poliţia Animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Animalelor - o organizaţie neguvernamentală care foloseşte ilegal însemnele Poliţiei Române - şi-a însuşit „meritul" de a fi „reţinut" un şarpe, al cărui stăpân nu avea autorizaţie pentru a-l deţine.

În realitate, angajaţii Poliţiei Animalelor nu aveau nicio competenţă în a „reţine" şarpele, cu atât mai mult în a propune unei instanţe de judecată confiscarea lui.

De altfel, mâine are loc un termen în procesul prin care Poliţia Română a dat în judecată Poliţia Animalelor. Poliţia Română cere în instanţă să se interzică folosirea denumirii de Poliţia Animalelor.

Conform Ordonanţei de Guvern privind înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor, este interzisă folosirea în denumiri a numelor unor instituţii de interes local sau naţional.

De asemenea, reprezentanţii IGPR reclamă faptul că Poliţia Animalelor foloseşte pentru angajaţii săi funcţii specifice Poliţiei Române - agent, inspector, comisar.

Folosesc girofarul

Folosirea girofarului pe maşinile Poliţiei Animalelor este şi ea incriminată. Şeful Poliţiei Animalelor, Emilian (fost Ioan - Grigore) Prodan a găsit însă o explicaţie cel puţin hilară pentru faptul că ONG-ul său foloseşte girofarul în „misiuni".

Prodan susţine că în Ordonanţa de Urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice se precizează că girofarul poate fi folosit de Poliţie, fără a se specifica despre ce fel de poliţie este vorba. Iar cum el şi-a înfiinţat Poliţia Animalelor, are dreptul - spune Prodan - să folosească girofarul.

Marca „Poliţia Animalelor" a fost înregistrată la OSIM, în urmă cu un an şi jumătate, fără ca nimeni să sesizeze folosirea denumirii unei instituţii de interes naţional.

Organizaţia neguvernamentală are ca scop declarat protecţia animalelor. Mai mult, Poliţia Animalelor anunţă pe site-ul propriu (www.poliţiaanimale.ro) că angajează agenţi şi inspectori, deşi nu are acest drept.

Taxa de înscriere la concurs este de 1.000 de lei, iar suma nu este returnabilă în cazul în care candidaţii nu trec probele de examen. Singura condiţie pentru a promova la concursul de angajare în Poliţia Animalelor este ca doritorii să aibă cunoştinţe de PC.

''Folosim girofar întrucât legea prevede că poate fi folosit de Poliţie, fără a se preciza care poliţie.''
Emilian Prodan şeful Poliţiei Animalelor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite