Andronescu: De anul viitor, clasa pregătitoare se întoarce la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Începând de anul viitor, clasa pregătitoare ar putea fi din nou în cadrul grădiniţei, fiindcă includerea acesteia în ciclul şcolar primar a ridicat mai multe probleme şi a dus la desfiinţarea laboratoarelor de chimie şi a sălilor de sport, a declarat ministrul Educaţiei, luni, la Târgu Jiu.

"Clasa pregătitoare începe în condiţii normale", a declarat ministrul Educaţiei. "Toate cadrele didactice care intră la clasa pregătitoare sunt calificate. Majoritatea acestor cadre didactice sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt calificaţi", a continuat aceasta.

"Am întâmpinat foarte multe dificultăţi. (...)În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic", a atras atenţia Andronescu.

S-au desfiinţat laboratoare de chimie şi biologie şi s-au divizat săli de sport, pentru a face loc noilor clase pregătitoare, iar din acest motiv ministerul se gândeşte să păstreze vechiul sistem, în care clasa pregătitoare era încadrată la grădiniţă. Andronescu a declarat că după primul semestru se va face o evaluare

"Ne-a părut nespus de rău că cei care au decis, noi nu mai puteam întoarce, să meargă la şcoală şi să nu rămână în grădiniţă au greşit, pentru că s-au produs o mulţime de perturbaţii", a subliniat Andronescu.

Premierul Victor Ponta îi împărtăşeşte opinia ministrului Educaţiei, el declarând la deschiderea anului şcolar că, începând cu anul viitor, clasa pregătitoare se va întoarce la grădiniţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite