Andronescu speră ca noul sistem de bacalaureat şi de admitere să se aplice în anul şcolar următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi seară, într-o emisiune televizată, că îşi doreşte ca noul sistem de bacalaureat şi de admitere din clasa a VIII-a spre a IX-a, stipulat în noul Cod al educaţiei, să fie implementat în anul şcolar 2009-2010.

"Noul sistem al examenului de bacalaureat ne-am dori să fie implementat începând de anul şcolar care urmează. Restul se va introduce gradual. Nu va fi greu pentru elevi, pentru că nu se schimbă conţinutul. Acesta rămâne acelaşi. Evaluarea se va face pe parcursul clasei a XII-a la limba şi literatura maternă, română, informatică. Acestea se vor finaliza cu o certificare de tip EUROPASS, implementată de Comisia Europeană", a explicat ministrul Educaţiei, citată de Agerpres.

Ecaterina Andronescu a precizat că limba română va fi obligatorie pentru toată lumea la examenul de bacalaureat.

"Vechea formulă de bacalaureat a pierdut din relevanţă. Auzim de copiat care a decredibilizat întreaga şcoală românească. Elevul va avea mai mult timp să se pregătească. Vrem să recredibilizăm şcoala românească", a explicat ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte admiterea la liceu, Ecaterina Andronescu a spus că se va face în interiorul ciclului de învăţamânt gimnazial, iar trecerea de la clasa a VIII-a la a IX-a pe baza evaluărilor continue din gimnaziu şi pe baza unei evaluări pe care elevul o va susţine în al doilea semestru al ultimei clase de gimnaziu.

Ecaterina Andronescu a spus că pentru elevii de clasa a VIII-a va fi un examen de tip "sumativ", care va scoate în evidenţă toate competenţele pe care le-a adunat elevul la toate disciplinele.

Elevii ar putea susţine într-o zi testarea de tip internaţional sub forma unui test grilă. Acestea, după cum susţine ministrul Educaţiei, s-ar putea pune la dispoziţia elevului cu un an înainte.

"Pentru anul viitor, se poate folosi o formulă de tranziţie pe programale actuale. Este posibil ca lucrul să nu se întâmple şi legea să nu fie promulgată de preşedintele ţării", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Referindu-se la absolvenţii de liceu din anii precendenţi, ministrul Educaţiei a explicat că pentru aceştia se va organiza un bacalaureat precum cel de anul acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite