Andronescu: Camerele de supraveghere de la BAC sunt menite să umilească profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, se opune vehement supravegherii video la examenul de bacalaureat. Ea susține că montarea camerelor de luat vederi umilește profesorii, lăsând loc presupunerilor că dascălii nu-i pot opri pe elevi să fraudeze examenul de maturitate.

"Eu cred că pe moment nu se poate realiza acest deziderat, de a elimina camerele. Pe fond, sunt împotriva lor. Într-un fel, trebuie să recunoaştem, montarea camerelor de luat vederi este de natură să umilească profesorul. E ca și când ar fi o recunoaștere a faptului că profesorul nu poate singur să stăpânească procesul de fraudare, de copiere, ci are nevoie de supraveghere video", a declarat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, pentru postul de radio RFI România.

Zilele trecute, Andronescu a declarat la TVR Info că subiectele sunt întocmite astfel încât elevii să nu poată copia, iar existența camerelor de luat vederi reprezintă o lipsă de încredere în profesori.

Camerele de supraveghere au fost introduse anul trecut, în sesiunea de vară a examenului de maturitate. Măsura a fost luată la propunerea ministrul Educației de atunci, Daniel Funeriu, și s-a dovedit a fi una dezastruoasă: mai puțin de jumătate dintre absolvenții de liceu care au susținut BAC-ul au promovat examenul.

Fostul ministru al Educației, Ioan Mang, a declarat că pentru sesiunea de bacalaureat din vara acestui an se va menține supravegherea video a candidaților. Părerea îi este împărtășită de noul prim-ministru care a declarat la PRO TV că sistemul la examenul de maturitate va rămâne același. "Eu urăsc și detest frauda și furtul și tot ce se poate face ca să nu existe fraudă și furt, o să facem", a spus premierul Victor Ponta.

Actualul șef al portofoliului de la Educație, ministrul interimar Liviu Pop, a declarat ieri că principala sa prioritate în cele 45 de zile în care se va afla la cârma ministerului este legată de examenele naţionale şi de Bacalaureat.

Pop a spus că ordinele de ministru privind organizarea examenelor rămân în vigoare. "Supravegherea video face parte din aceste ordine, o vom menţine aşa cum este prevăzută în ordinele de ministru", a explicat Liviu Pop.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite