Andreea Bugheanu, prima între studenţii de la sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şefă de promoţie a Facultăţii de Litere, specializarea Bibliologie şi ştiinţa informării, cu media celor patru ani de facultate 9,62 şi cu 10 la licenţă, Andreea Bugheanu a fost

şefă de promoţie a Facultăţii de Litere, specializarea Bibliologie şi ştiinţa informării, cu media celor patru ani de facultate 9,62 şi cu 10 la licenţă, Andreea Bugheanu a fost desemnată, recent, cea mai performantă studentă de la sate de către Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală "Nişte ţărani".
Andreea se numără printre cei 38 de tineri care au beneficiat, în toţi cei patru ani de studenţie, de bursele "Nişte ţărani", destinate studenţilor care vin din mediul rural şi au posibilităţi financiare reduse. "Nu ni s-a dat această bursă cu condiţia de a ne întoarce acasă după terminarea facultăţii, dar mie nu-mi place Bucureştiul şi-o să merg la Piteşti pentru a lucra la Biblioteca Judeţeană. Trebuie să se întoarcă cineva de unde pleacă, dacă nu acasă, măcar aproape de casă...", spune Andreea Bugheanu. Ea s-a născut în localitatea Bughea de Jos, din judeţul Argeş. Dac-o întrebi de părinţi, îţi spune fără să stea pe gânduri: "Mama e casnică, nu mai lucrează, iar tata e angajat civil la o unitate militară. Niciunul dintre ei nu are studii superioare". Dar sunt mândri de fata care-a ajuns la facultate în Bucureşti şi care-a terminat cu media cea mai mare. "Nici nu-ţi închipui de bucuroşi şi ce mândri sunt de mine. Mama plânge tot timpul de când i-am spus c-am luat 10 la licenţă", spune Andreea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite