Alina, ascunsă de părinţi ca să nu meargă la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina, ascunsă de părinţi ca să nu meargă la şcoală
Alina, ascunsă de părinţi ca să nu meargă la şcoală

Părinţii Alinei Vieru, adolescenta din satul Palilula care s-a lăsat de şcoală din sărăcie, spun că fata ar fi fugit de acasă ca să se mărite. Vecinii şi primarul comunei cred însă că Alina Vieru (14 ani) a fost ascunsă de părinţi sau trimisă de acasă doar ca s-o împiedice să meargă la şcoală.

Mai citeşte şi:


Povestea Alinei Vieru, fetiţa de 14 ani care a fost nevoită să abandoneze şcoala pentru a-şi ajuta familia, se transformă treptat într-o adevărată dramă. Zecile de telefoane primite de la cititorii „Adevărul“ care s-au arătat dispuşi s-o ajute pe fetiţă, i-au lăsat reci pe părinţii Alinei.

Mama fetiţei a spus ieri că fata a fugit şi îi stă gândul la măritiş. Deşi Alina le declarase duminică reporterilor că îşi doreşte să meargă la liceu, Nicoleta Vieru afirmă acum contrariul. „A fugit de acasă şi cred că s-a măritat, că nu mai ştim nimic de ea. Eu i-am zis: mamă, du-te la şcoală, dar ea a zis că nu vrea, că ce-i trebuie ei şcoală?“, a spus Nicoleta Vieru.

„O trimit cu vacile“

Primarul şi foştii profesori ai copilei îi acuză însă pe părinţi că au ascuns-o pentru ca fata să nu meargă la liceul craiovean unde a fost admisă.

 „Alina este un copil foarte cuminte. Nu ar fi ştiut unde să fugă sau cum. Părinţii au ascuns-o şi acum spun că a fugit şi s-a măritat, dar de fapt nu vor s-o trimită la şcoală pentru că rămân fără mâna de lucru. O trimit cu vacile, munceşte cu ziua şi iau un ban de pe urma ei“, a spus Alina Vulpie, fosta dirigintă a fetei.

Nici primarul comunei Bucovăţ, Constantin Vasile, nu crede în fuga copilei. „L-am chemat la mine pe tatăl Alinei ca să-l conving să o lase la şcoală. N-a mai venit şi cred că ei au ascuns-o şi au scos povestea asta cu fugitul de acasă. Sunt nişte amărâţi care trăiesc de pe o zi pe alta, din munci ziliere şi nu vor s-o lase la şcoală că îşi pierd banii“, a spus edilul-şef din Bucovăţ.

Cazul Alinei Vieru va fi cercetat acum şi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj. „Dacă sunt indicatori de abuz, cazul va intra în monitorizare permanentă“, a declarat azi Claudia Medeleţ, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Dolj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite