Afacerea rufelor murdare la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 37 de tone de lenjerie spălate într-o singură lună. Recordul aparţine firmei care se ocupă cu servicii de spălătorie pentru Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Asta înseamnă că la SC Mălina SRL  se spală peste o tonă de rufe pe zi, respectiv 4.500 de cearşafuri, în condiţiile în care spitalul are 1.500 de paturi.

Asta, pe bani mulţi, pentru că, potrivit primelor concluzii ale Corpului de control al Prefecturii, pe toată durata contractului, din 2004 şi până în 2009, SC Mălina SRL a primit de la Spitalul Judeţean 3.800.000 de lei, în loc de 2.600.000 de lei, cât era stabilit prin contract.

Ieri, la nici 24 de ore după ce prefectul judeţului Mehedinţi a dezvăluit că SC Mălina SRL a încasat sume colosale, patronul societăţii s-a prezentat în audienţă.

Victor Iordache nu a contestat spusele prefectului Ion Mîţu, dar a ţinut să reclame nerespectarea actului medical în spital: „La Spitalul Judeţean nu se schimbă rufele atunci când trebuie! Bolnavii se ţin pe rufe murdare, din dorinţa de a se face economie”.

Întrebat de prefect cum este posibil ca 37 tone de rufe să fie curăţate lunar în spălătorie, patronul a răspuns:„Nu există niciun act normativ care să stipuleze cât se spală maxim. Se spune numai cât să se spele minim. Cantitatea care se spală rezultă din frecvenţa schimbării rufelor şi greutatea cântărită”.

Prefectul Ion Mîţu a anunţat deja că va sesiza Parchetul, pentru că i se pare curios faptul că „unitatea sanitară este înglodată în datorii la medicamente şi materiale sanitare, dar la plata serviciilor de spălătorie nu are restanţe“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite