Adrian Streinu-Cercel: Din 2012, pacienţii vor fi monitorizaţi la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" va introduce din 2012 un sistem privind monitorizarea pacienţilor la domiciliu, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

Tot el a mai spus că urmează să fie achiziţionat un sistem prin care pacienţii vor putea fi testaţi acasă, iar rezultatele vor fi transmise prin internet la spital.

"Este vorba despre testare POC (Point of Care), care vizează testarea şi monitorizarea bolnavilor la domiciliu. Întrucât resursele sunt tot mai limitate, este nevoie de sisteme care să îi ocrotească şi pe bolnavi şi să avem cele mai bune rezultate medicale lăsând bolnavul în grija medicului lui", a declarat Adrian Streinu Cercel, la "Zilele Ştiintifice" ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

Astfel că din 2012 Institutul "Matei Balş" va introduce sistemul de monitorizare a pacientului la domiciliu după ce i s-a pus un diagnostic şi au fost evaluate rezultatele analizelor.

În plus, din 2013, bolnavii vor putea fi testaţi şi monitorizaţi la domiciliu. Procedura presupune recoltarea de sânge din deget şi introducerea într-un aparat care trasmite rezultatele prin internet către spital.

POC reprezintă un grup de metode de investigare, diagnostic sau screening efectuate la punctul de acordare a asistenţei medicale care permite obţinerea rezultatelor mult mai rapid sau atunci când nu există în apropiere o unitate medicală. Furnizarea acestor servicii se poate face în cabinet, în centrele de permanenţă sau la domiciliul pacientului.

Abordarea analizelor în sistem POC permite doctorilor să pună diagnosticul imediat, să ia decizii rapide de tratament şi să discute rezultatele direct cu pacienţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite