Admiterea la master

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Admiterea  la master
Admiterea la master

Taxa de înscriere variază între 50 şi 120 de lei. Cea de studiu este între 2.000 şi 4.000 de lei pe an. Absolvenţii în sistem Bologna se pot înscrie la programele masterale cu durata de patru semestre. Cei in sistem pre-Bologna pot face două semestre.

La Universitatea din Bucureşti studiile masterale se organizează în forma de învăţământ zi şi la distanţă. Înscrierile au loc între 8 şi 13 septembrie, iar concursul va avea loc la data de 16 septembrie. Afişarea rezultatelor se va face pe 22 septembrie.

Se pot înscrie la concursul de admitere cetăţenii români, absolvenţi cu diplomă de licenţă şi cetăţenii statelor membre UE, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene.

Patru tipuri de masterate la Politehnică

Durata normală de şcolarizare poate fi de patru semestre pentru absolvanţii în sistem Bologna (studii de licenţă de trei ani) şi de două semestre pentru absolvenţii de patru sau cinci ani de facultate.

Taxele de admitere variază între 50 şi 120 de lei, iar cea de şcolarizare între 2.000 de lei şi 4.000 de lei pentru un an de studiu. Media minimă de admitere la masterat este 7. 

La Universitatea „Politehnica“ Bucureşti se organizează în acest an patru tipuri de mastrate: de aprofundare, cu o durata de trei semestre şi 90 de credite de studiu transferabile, interdisciplinare, complementare şi de cercetare cu durată de patru semestre şi câte 120 de credite de studiu transferabile.

Înscrierile au loc între 1 şi 11 septembrie, iar concursul este programat să aibă loc între 14 şi 18 septembrie. Cuantumul taxei de înscriere este de 100 de lei.

Persona admisă la masterat poartă numele de masterand pe toată durata ciclului II de studiu. Admiterea studenţilor la masterat se face prin concurs, prin transfer de la alte universităţi şi prin reînmatricularea masteranzilor exmatriculaţi. La începutul anului universitar masterandul este obligat să semneze contractul anual de studii.

Acesta cuprinde lista disciplinelor pe care masterandul se obligă să le frecventeze. Masteranzii în regim cu taxă trebuie să semneze şi un contract de studii cu taxă. Contractul nu se poate modifica pe parcursul anului universitar.

Masteratul se încheie cu susţinerea publică a unei disertaţii, iar nota minimă de trecere este 7. Întreruperea studiilor de master este posibilă numai la începutul anului universitar şi pentru unul sau maximum doi ani de studii. 

Un candidat admis poate beneficia de finanţare de la bugetul de stat o singură dată pentru un program de studii universitare sau postuniversitare de masterat. Candidaţii exmatriculaţi de la programul de masterat au dreptul să se înscriere la un nou concurs de mastrat numai pe locurile cu taxă. 

Acte necesare la înscriere

Cererea de înscriere.

Diploma de bacalaureat şi cea de licenţă (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţa de licenţă pentru absolvenţii promoţiei 2009.

Certificat de naştere, în copie legalizată.

Trei fotografii tip buletin de identitate

Chitanţă de plată a taxei de înscriere.


Repartizarea locurilor pentru studii de master 2009-2010*

image



*La întocmirea tabelului au fost luate în considerare datele afişate pe site-urile instituţiilor. Universităţile care nu au afişat informaţiile şi nici nu au putut fi contactate telefonic au fost excluse din listă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite