A venit primăvara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CĂLDURĂ 18 grade Celsius. Atât a fost maxima înregistrată în mai multe oraşe ale ţării.Prima zi adevărată de primăvară a fost motiv de bucurie pentru toţi românii. Zonele de promenadă şi parcurile s-au umplut de oameni.

Temperaturile ridicate de ieri i-au făcut pe oameni să renunţe la hainele groase şi să treacă la echipamentul lejer, de primăvară. Cei ­mici au dat praful jos de pe leagăne sau au făcut slalom cu patinele printre ultimele urme de zăpadă. S­-au lăsat convinşi de către părinţi sau bunici să meargă acasă pentru somnul de după-amiază.

Vezi aici ce fac ieşenii în primul weekend însorit din acest an (FOTOGALERIE)

FOTOGALERIE: Primăvara i-a scos din hibernare pe gălăţeni

Alţii au preferat plimbările alături de prieteni, iar cei mai curajoşi au încercat deja şi câte o îngheţată. Pensionarii au fost cei care, în bătaia razelor soarelui, au dat gata stocurile de reviste cu cuvinte încrucişate. Craioveni de toate vârstele s-au refugiat în parcurile Băniei sau au luat cu asalt centrul oraşului, goniţi din case de vremea frumoasă şi de cele 15 grade Celsius. De la hrănitul lebedelor în parc sau pleznitul lacului cu băţul până la goana după vrăbii şi ţopăitul prin iarbă, cei mici s-au distrat de pomină în Parcul „Nicolae Romanescu".

Moldovenii s-au bucurat de soare

Plimbarea cu bicicleta a avut menirea să dezmorţească oasele

image

Primii dintre ieşeni care au vrut să se bucure de soare şi care au renunţat la hainele groase au fost tinerii. „Sunt bucuroasă că a început să se încălzească afară. Am ieşit la plimbare cu fetele ca să ne bucurăm de soare", spune Mihaela Palade (18 ani).

 Ieşenii s-au declarat sătui de anotimpul rece şi speră ca începând de acum vremea să fie tot mai caldă. Sâmbătă, la Iaşi s-au înregistrat 13 grade Celsius. „Este bine-venit anotimpul acesta. Ne-am cam săturat de frig. Este prima zi anul acesta când am putut să renunţ la geacă şi la puloverul gros", spune studentul Alin Dumitru (24 de ani).

Terasele din Centrul Sibiului au fost arhipline ieri

image

Timişorenii au renunţat ieri la paltoane, la căciuli, la mănuşi şi la griji şi au pornit la drum, pe potecile din Parcul Botanic. Unii au lăsat ­deoparte chiar şi încălţămintea, pentru a simţi pe propria piele primele fire ale ierbii apărute după iarna care abia s-a lăsat alungată.Parcul Botanic a fost gazda perfectă pentru cei care au hotărât să iasă la picnic, să-şi plimbe animalele de companie, să alerge sau doar să-şi petreacă sâmbăta în aer liber.

Tinerele au profitat de vremea bună şi şi-au lepădat hainele groase  Foto: Victor C. Boldîr

image

Clujenii au ieşit cu mic cu mare la promenadă pe pietonale şi prin parcuri. La ora prânzului, băncile din Piaţa Unirii erau ocupate toate. ; Material realizat cu sprijinul redacţiilor „Adevărul de Seară"

Cum va fi vremea

Temperaturile vor urca astăzi şi mâine până la 20 grade Celsius, iar marţi, vremea se va încălzi considerabil. Mercurul din termometre va atinge o maximă de 21 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa, în zonele joase din exteriorul Arcului Carpatic, vor fi condiţii de ceaţă.

Jocul cu mingea pe iarbă a fost bucuria celor mici  Foto: Sebastian Tătaru

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite