A început sesiunea specială de evaluare a elevilor de clasa a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a VIII-a care nu au putut participa la cele două sesiuni de evaluare naţională pot fi testaţi, în perioada 25 mai - 2 iunie, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, marţi elevii de clasa a VIII-a vor fi evaluaţi la Limba şi literatura română - proba scrisă.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă în 27 mai.

Ultima probă, cea la Matematică, din perioada specială de evaluare va avea loc pe 2 iunie. Examenul este în scris.

Evaluarea fiecărei lucrări se face de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ, de regulă unitate şcolară cu personalitate juridică, iar în cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ.

Evaluarea lucrărilor se va face "cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare", pe baza unui punctaj pe scara 1 - 100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor va stabili nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare.
În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se va calcula şi se va trece pe lucrare nota finală, ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a, precizează metodologia de desfăşurare a evaluării, întocmită de ministerul de resort.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite