Mastere în afaceri, la ASE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mastere în afaceri, la ASE
Mastere în afaceri, la ASE

Din ce în ce mai mulţi tineri aleg să urmeze un MBA (Master of Business Administration), pentru a performa în carieră. Programe de studiu precum Management Antreprenorial sau International Business Management se numără printre specializările cele mai solicitate.

Academia de Studii Economice (ASE) din Capitală scoate la bătaie trei programe de MBA. Este vorba despre programul româno-canadian, organizat în parteneriat cu Universitatea Ottawa din Canada, programul româno-francez Dezvoltarea economică a întreprinderii şi Managementul Antreprenorial.

Directorul Bucharest School of Management din cadrul ASE, Adriana Duţescu, a declarat că pentru a fi admis la MBA-ul româno-canadian, spre exemplu, este necesară experienţa în domeniu şi cunoaşterea limbii engleze.

De asemenea, candidatului îi vor fi testate cunoştinţele de management înainte de a fi admis.Disciplinele care se studiază sunt Management general, Finanţe, Marketing sau Resurse Umane. MBA-ul are disponibile doar 30 de locuri, iar admiterea se desfăşoară până la 31 septembrie.

Absolvenţii primesc două diplome

Studenţii sunt pregătiţi de persoane cu experienţă în domeniul businessului, dar şi de profesori universitari din Canada. De asemenea, ei urmează stagii de pregătire în străinătate atât în primul an, cât şi în al doilea de studiu, a mai explicat Adriana Duţescu.

La finalizarea studiilor, tinerii primesc două diplome: o diplomă de MBA de la Universitatea din Ottawa şi una de masterat de la ASE, întrucât în România, MBA-ul nu are un statut legislativ.  

Andrei Iordache, în vârstă de 27 de ani, este în anul al II-lea la MBA-ul româno-canadian, la ASE. Tânărul a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, după care a urmat cursurile unui masterat în Marketing Strategic tot în cadrul ASE.

El este consultant la o firmă care face parte din Grupul Daedalus. MBA-ul pe care îl urmează la ASE este finanţat în proporţie de 50% de firma respectivă. “Este o oportunitate pentru dezvoltarea mea profesională acest program. Urmează să plec şi în Canada pentru a mă specializa“, a spus tânărul.

13.500 de euro costă MBA-ul româno-canadian de la ASE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite