ANM: Masa de aer din Japonia care va traversa România, în următoarele zile, nu va avea concentraţii mari de radioactivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii informează că masele de aer care vin din Japonia şi vor traversa România în următoarele zile nu conţin concentraţii semnificative de poluanţi radioactivi, astfel că nu se impun măsuri de protecţie a populaţiei.

Administraţia Naţională pentru Meteorologie (ANM)a dat un comunicat despre dispersia norului de poluant de la Centrala Nucleară Fukushima, Japonia, având la bază datele colectate de la Centrele Meteorologice Regionale Specializate,

Potrivit ANM, masele de aer care au ajuns din Japonia în Europa, la 24 martie, au concentraţii de elemente radioactive mici şi, în consecinţă, nu se impun măsuri de protecţie a populaţiei.

Măsurătorile efectuate până în prezent pe teritoriul României arată că valorile concentraţiei de ozon total sunt obişnuite pentru această perioadă a anului, pentru latitudinile medii ale Europei.
De asemenea, prognozele realizate de către instituţiile europene specializate arată că în perioada următoare (30 martie - 05 aprilie 2011) concentraţiile de ozon din România vor rămâne apropiate de valorile normale pentru această perioadă a anului.

În 12 martie, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a activat, la solicitarea Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică (AIEA), Centrele Meteorologice Regionale Specializate, care au responsabilitatea de a realiza prognoze ale traiectoriilor şi dispersiei norului de poluant radioactiv emis de Centrala Nucleară Fukushima.

image

Harta de ozon total la nivelul emisferei nordice

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite