ANL: După cinci ani, chiriaşii ar trebui să elibereze locuinţele, dacă nu le cumpără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bistriţa sunt peste 2.000 de cereri în aşteptare
La Bistriţa sunt peste 2.000 de cereri în aşteptare

Locatarii blocurilor ANL ar trebui ca după cinci ani de la primirea locuinţelor să fie obligaţi să le elibereze, dacă nu doresc să le cumpere, a afirmat Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Liviu Marchiş.

Potrivit Agerpres, Liviu Marchiş a declarat, în cadrul conferinţei organizate la sediul Primăriei Bistriţa, că nu i se pare firesc ca aceia care au beneficiat de o locuinţă ANL să se considere "norocoşii soartei", în timp ce numai la Bistriţa sunt peste 2.000 de cereri în aşteptare din partea tinerilor care nu au împlinit încă 35 de ani.

Liviu Marchiş a arătat că anul viitor ar putea apare o hotărâre de guvern care să modifice criteriile de acordare a locuinţelor ANL, astfel încât aceste locuinţe să nu devină unele sociale. Directorul adjunct al ANL a precizat că, în opinia sa, ar trebui schimbate contractele încheiate cu chiriaşii, astfel încât, la cinci ani după atribuirea locuinţei, acestora să li se pună în vedere fie să cumpere respectivul imobil, fie să fie obligaţi să le elibereze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite