ANL strânge materiale de construcţii pentru refacerea caselor distruse de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul "Case de locuit în zonele afectate de calamităţi naturale în anul 2010" care prevede achiziţionarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a materialelor de construcţii pentru reconstrucţia sau repararea caselor afectate, a fost aprobat, a declarat Elena Udrea.

Materialele vor fi achiziţionate în regim centralizat de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), iar MDRT a aprobat un proiect tehnic pentru calcularea costurilor în vederea achiziţionării materialelor solicitate de instituţiile prefectului din fiecare judeţ, informează Agerpres.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale, proiectul tehnic se referă la o locuinţă cu două camere şi o suprafaţă de 60,5 mp, cu o suprafaţă utilă de 47,5 mp, suma totală pentru o astfel de locuinţă cifrându-se la 39.000 lei, înainte de procedurile de achiziţie de materiale, în urma cărora însă suma putând scădea semnificativ.

ANL va achiziţiona ciment, cărămidă, armătură, elemente de zidărie, lemn, uşi de lemn, ferestre PVC, var, vată minerală, iar beneficiarii vor reconstrui sau, după caz, vor repara casele afectate din resurse proprii, cu materiale puse la dispoziţie de MDRT.

Udrea a mai precizat că materialele de construcţie vor fi trimise consiliilor locale care au obligaţia de a le depozita şi distribui beneficiarilor, în funcţie de necesităţi.


În total, s-au prăbuşit 246 de locuinţe şi anexe, 654 sunt în pericol de prăbuşire, iar aproape 3.500 au fost avariate în urma inundaţiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite