Judeţ cu judeţ: La Oneşti, judeţul Bacău, va începe construcţia a trei blocuri ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: La Oneşti, judeţul Bacău, va începe construcţia a trei blocuri ANL
Judeţ cu judeţ: La Oneşti, judeţul Bacău, va începe construcţia a trei blocuri ANL

La Oneşti, judeţul Bacău, va începe construcţia a trei blocuri ANL. De astăzi, pensionarii din judeţul Argeş pot achiziţiona bilete de tratament. Fundaţia „Women Solidarity“ organizează astăzi, la Cluj-Napoca, o acţiune de donare de cărţi, care urmează să ajungă la elevii de la ţară. Elevii vâlceni care au obţinut media 10 la bacalaureat vor fi plimbaţi cu balonul cu aer cald.

ALBA. Curtea de Apel Alba Iulia judecă, astăzi, prelungirea stării de arest preventiv pentru Lukacs Dominic Richard ( 25 de ani), unul dintre bătăuşii implicaţi în scandalul de la discoteca Yax din oraşul Câmpeni, din 13-14 iunie anul acesta.

ARAD. Locuitorii oraşului Pecica vor putea petrece o zi cu primarul localităţii. Se pot înscrie arădeni cu vârsta minimă de 16 ani, la secretariatul instituţiei, până la 31 iulie. Tragerea la sorţi în urma căreia va fi desemnată persoana care va petrece o zi cu edilul va avea loc la 3 august.

ARGEŞ. Între 13 şi 16 iulie, pensionarii pot achiziţiona bilete de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii. La 20 iulie se vor pune în vânzare biletele nevalorificate în cele patru zile. Contribuţia individuală este de 50% din cuantumul pensiei.

BACĂU. În municipiul Oneşti va demara, în această vară, construcţia a trei blocuri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. În total, vor fi construite 75 de apartamente şi garsoniere, iar investiţia este estimată la 7,2 milioane de lei.

BIHOR. 14 voluntari americani încep astăzi, pe șantierul Habitat din Oradea, ridicarea a douăzeci de locuinţe pentru ţiganii din cartierul Voltaire.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Mâine, de la ora 19.00, la Sinagoga din Bistriţa se va desfăşura un concert de muzică, dirijat de Giselle Chatruis şi Andre Moulin. Intrarea este liberă.

BOTOŞANI. O fetiţă de un an şi două luni a murit, sâmbătă, în urma unei intoxicări cu diluant. Copilul se afla la bunicii din comuna Corni. Maria Scorţaru, bunica micuţei, a lăsat-o nesupravegheată, iar fetiţa a băut diluantul dintr-o sticlă pe care a găsit-o în curtea casei. Bunicii au chemat imediat ambulanţa, însă medicii nu au mai putut-o salva.

BRAŞOV. 19 perechi de vârstnici sărbătoresc, astăzi, 50 de ani de căsnicie. Pensionarii participă la o slujbă oficiată de preotul Corneliu Gârbacea, la Biserica ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.

BRĂILA. Biserica Greacă „Buna Vestire“ din Brăila a găzduit, ieri, un concert de muzică bizantină, la care au participat coruri mixte din Grecia.

BUZĂU. Bogdan Adrian Lefter și Costin Stănculeanu sunt primii români care concurează la competiţia de sculpturi în nisip de la Rorschach, Elveţia, programată între 8 şi 15 august.

CARAŞ-SEVERIN. Finalul sesiunii a fost sărbătorit pe malul lacului Grebla de către studenţii reşiţeni. Ei au participat, ieri, la un concurs de pescuit organizat de asociaţia Pescarilor Sportivi şi de Casa de Cultură a Studenţilor.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 500 de elevi din întreg judeţul vor primi, anul acesta, ajutorul financiar în valoare de 200 de euro, pentru achiziţionarea unui calculator.

CLUJ. Fundaţia „Women Solidarity“ organizează astăzi o amplă acţiune de donare de cărţi, care urmează să ajungă la elevii de la ţară. Acţiunea se va desfăşura între orele 15.00 şi 18.00 pe strada Eroilor nr. 2 şi în Piaţa Mihai Viteazul nr. 1 din Cluj-Napoca.

CONSTANŢA. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Garda de Mediu au amendat, ieri, cu 20.000 de lei un club din Mamaia unde se vindeau băuturi expirate şi nu era amenajat spaţiu pentru nefumători.

COVASNA. Autorităţile locale trebuie să stabilească data licitaţiei pentru realizarea unui centru de informare pentru turişti în staţiunea Covasna, după ce municipalitatea a primit 750.000 de lei, de la Ministerul Turismului, pentru înfiinţarea unui astfel de centru.

DÂMBOVIŢA. Locuitorii din judeţ pot discuta cu poliţiştii prin intermediul messengerului, la adresa „ipj_db01“.

DOLJ. Serviciul de Salubritate va începe, astăzi, o campanie de curăţenie în toate cimitirele din Craiova. Primul care va intra în programul de igienizare este cimitirul Bobonete.

GALAŢI. Aproape 600 de salariaţi de la Şantierul Naval Damen vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul acestui an, deşi conducerea societăţii a anunţat iniţial un număr de trei ori mai mic.

GIURGIU. Între 7 şi 13 septembrie se va desfăşura la Giurgiu exerciţiul EU - DANUBIUS 2009, care are drept scop antrenarea echipelor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă produse de un cutremur major.

GORJ. Restricţiile de circulaţie prin Defileul Jiului pentru camioanele mai grele de 20 de tone care ar fi trebuit impuse de vineri vor intra în vigoare după jumătatea lunii, pentru că, până acum, nu au fost amplasate panourile de avertizare în acest sens.

HARGHITA. În urma scandalului de săptămâna trecută, reprezentanţii maghiarilor şi cei ai romilor din Sâncrăieni vor semna astăzi o convenţie care va cuprinde reguli clare de convieţuire pe care comunitatea romă trebuie să le respecte.

HUNEDOARA. Potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara mai puţin de 2% din fermieri şi-au asigurat culturile în caz de inundaţii sau de secetă.

IALOMIŢA. 31 de ialomiţeni şi-au pierdut viaţa, de la începutul anului şi până în prezent, în accidente rutiere produse în judeţ, faţă de 26 în perioada similară a anului trecut.

IAŞI. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniul Naţional Cultural Iaşi pregătesc un proiect pentru restaurarea Mănăstirii Bârnova. La această iniţiativă a aderat şi un profesor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“, care a acceptat să lucreze gratuit. Proiectul va fi terminat până la sfârşitul acestei luni.

ILFOV. Enel Distribuţie Muntenia va întrerupe, astăzi, alimentarea cu energie electrică în unele zone din judeţ pentru revizii la reţeaua de distribuţie. Astfel, între orele 9.00 - 15.00, vor rămâne fără curent electric locuitorii din oraşul Voluntari, de pe strada Călăraşi.

MARAMUREŞ. Groapa de gunoi din Baia Mare va depozita de la 16 iulie şi gunoiul provenit din 11 localităţi ale judeţului Satu Mare.

MEHEDINŢI. Poliţia Comunitară din Drobeta-Turnu Severin a demarat, ieri, acţiunea de ridicare de pe domeniul public a maşinilor abandonate. Sunt vizate 59 de autovehicule garate ilegal, pe trotuare sau pe spaţiile verzi.

MUREŞ. Fetele se pot înscrie la concursul de miss „Frumoasa Cetăţii“, care va avea loc în cadrul Festivalului Sighişoara Medievală la 24 iulie. Înscrierile se fac online, pe site-ul evenimentului.

NEAMŢ. Serviciile judeţene de Evidenţă a Populaţiei şi Înmatriculări Autoturisme vor ocupa, la finele acestei luni, două etaje ale mallului din zona Pieţei Centrale. Decizia a fost luată la ultima şedinţă a Consiliului local Piatra Neamţ.

OLT. Nicolae Ilie (57 de ani), din Cungrea, a dispărut în urmă cu câteva zile de la domiciliu, după ce a fost la un consult la Spitalul de Pneumoftiziologie din Scorniceşti. Acestuia i se recomandase internarea la Spitalul Slatina, însă pacientul nu a mai ajuns acolo.

PRAHOVA. Probele scrise pentru concursul de titularizare vor avea loc, miercuri, la Liceul Teoretic „Al. I. Cuza“ şi la Colegiul „Spiru Haret“. Aproximativ 2.000 de candidaţi s-au înscris pentru cele 422 de locuri.

SATU MARE.  Doar nouă dintre cele peste 70 de cabinete medicale şcolare din municipiul Satu Mare au medici generalişti. O singură şcoală are medic stomatolog.

SĂLAJ. Peste 30 de elevi silitori din medii defavorizate vor primi burse şcolare în cadrul unui proiect iniţiat de Episcopia Sălajului. „Practic, fiecare copil va avea un sponsor găsit prin intermediul nostru”, a explicat purtătorul de cuvânt al episcopiei, Gabriel Gârdan. Alegerea elevilor care vor primi aceste burse se va face în urma unor anchete sociale.

SIBIU. De la 19 iulie, sibienii şi turiştii care se află în fosta Capitală culturală europeană vor putea vizita Târgul de case tradiţionale. Manifestarea este la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

SUCEAVA. Organizatorii Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului“ şi-au ales ca brand cartoful. Evenimentul a avut loc în weekend şi a reunit 175 de caricaturişti şi 65 de epigramişti.

TELEORMAN. Opt localităţi rurale din judeţ au rămas fără energie electrică în urma ploilor torenţiale şi a vântului puternic din noaptea de sâmbătă spre duminică.

TIMIŞ. Incubatorul de Afaceri din Timişoara organizează, începând de astăzi, un proiect intitulat „Summer BizTech Camp“ adresat tinerilor specialişti din IT. Tinerii vor putea participa la mese rotunde şi la workshop-uri.

TULCEA. Primăria a virat, vineri, în contul echipei de fotbal Delta Tulcea suma de 400.000, necesară pentru plata restanţelor către jucători şi a ratelor din contracte.

VASLUI. Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu“ din Bârlad va fi deschisă, în perioada verii, de luni până vineri între orele 9.00-17.00.

VÂLCEA. Cei cinci elevi vâlceni care au obţinut media 10 la bacalaureat se vor plimba cu balonul cu aer cald de Zilele Imnului Naţional, care au loc la 25 şi 26 iulie.

VRANCEA. Guvernul va aloca judeţului Vrancea 1,45 milioane de lei pentru programul de extindere a reţelelor electrice. Vor beneficia de aceste investiţii 13 din cele 20 de primării care au solicitat finanţare în acest scop. Prin acest program va fi electrificat ansamblul de locuinţe pentru tineri din comuna Odobeşti, care a primit o finanţare de 110.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite